Duguláselhárítás ünnepnapokon: Árak és szakemberek

Duguláselhárítás ünnepnapokon: Árak és szakemberek

A ritka hosszú hétvégék és pirosbetűs ünnepek rendszerint a kikapcsolódást, a pihenést és a jó hangulatban telő összejöveteleket szolgálják. Ilyenkor elengedjük a hétköznapok terheit, és átadjuk magunkat a szórakozásnak, a feltöltődésnek. Garancia viszont nincs arra, hogy éppen ne ilyenkor jelenne meg dugulás. Az ingatlan használatát is befolyásoló tényező komoly gondot jelenthet, főleg akkor, ha a fürdőszoba vagy a toalett az érintett.

WC pumpa és lefolyótisztító: Ennyi elég is lenne?

A mosdóknál a szifont házilag is egyszerűen ki lehet tisztítani, és gyakran már ezzel megoldódik a helyzet. De mi történjen akkor, ha a padlóösszefolyóból jön visszafelé a felhasznált víz? Hogyan álljunk neki a helyreállításnak akkor, ha a WC-t egyszerűen nem lehet lehúzni, és csak áll benne a szennyvíz? Vannak, akik a nehéznek tűnő dugulásokhoz hozzá sem nyúlnak, hanem azonnal szakembert hívnak. Nagyobb számban azonban azok az ingatlantulajdonosok vannak, akik pumpával, és jó esetben az otthon levő lefolyótisztítóval próbálkoznak. Ez ideig-óráig megoldás lehet, de ha nem sikerül átjárhatóvá tenni a lefolyót, akkor a duguláselhárítás ünnepnapokon is szakember közreműködését igényli.

Megfizethetetlen lenne a duguláselhárítás ünnepnapokon?

Az árak és az elvégzendő feladat között rendszerint szoros a kapcsolat. Amennyiben a duguláselhárítás ünnepnapokon lesz aktuális, akkor nincs semmi szégyellnivaló abban, ha előre tájékozódsz a várható költségekről. Mindannyian pénzből élünk, és természetes, hogy nem mindegy, milyen mélyen kell a zsebbe nyúlni. Laikusként egy sornyi helyzettel nem vagyunk tisztában, ezért ha komoly a gond, akkor a házilagos próbálkozások szóba sem jöhetnek. Ilyenkor a korrekt feltételekkel kiérkező szakember jelentheti a gyors és hatékony megoldást.

A gyakorlatban sokszor bebizonyosodik, hogy a womás csatornatisztítás, a professzionális csőgörény alkalmazása, és az ezeket néha megelőző kamerás cső- és csatornavizsgálat bizony igencsak jó eredményekkel bevethetők, és még a komoly lerakódásoknak is búcsút lehet mondani velük- belátható időn belül. A duguláselhárítás ünnepnapokon nem feltétlenül kerül vagyonokba, érdemes esélyt adni a profi közreműködésnek. Az időtakarékosság, a kevesebb stressz és a kifogástalanul működő lefolyók reménye egyaránt mellette szólnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük