Duguláselhárítás ünnepnapokon – Gyors megoldás szakember nélkül?

Duguláselhárítás ünnepnapokon – Gyors megoldás szakember nélkül?

Ha bármilyen, az otthon használatával, kényelmével kapcsolatos rendszer meghibásodik, akkor érdemes szakembert hívni. Ez egészen a közelmúltig általában így is történt. Aztán jöttek az adózási jogszabályváltozások, az egyre dráguló munkadíjak, így a mai kor embere már sokszorosan meggondolja, hogy kire bízza a felmerülő munkálatokat. Nem véletlen, hogy sokan a házilagos megoldások mellett teszik le a voksot.

A hiba típusok közül talán a leginkább dugulások verik ki a biztosítékot. Ha nem is szó szerint, de átvitt értelemben mindenképp. A kézmosóknál, a mosogatónál egyfajta opciónak számít a szifon kitisztítása, és ez rendszerint be is váltja a hozzá fűzött reményeket. Más a helyzet viszont a fürdőkádnál, a végeláthatatlanul visszafelé jövő víznél a padlóösszefolyóból, vagy ne adj’ Isten a WC dugulásánál. Ilyenkor ténylegesen az otthon használhatósága kerül középpontba, ezért meggondolandó, hogy meddig próbálkozzunk házilag a megoldásokkal.

Sokba kerül a duguláselhárítás ünnepnapokon?

A kérdés jogos. Vannak szakemberek, akik messze a piaci ár fölött dolgoznak, és bizony azért is elkérik a pénzt, ha munkaidőn túl érkeznek a helyszínre. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a korrekt profik célja nem a megrendelő elriasztása, hanem sokkal inkább a kiszámítható árképzés és a korrekt feltételek biztosítása. A duguláselhárítás ünnepnapokon is lehetséges, de ennek ellenére célszerű otthon tartani egy minőségi WC pumpát és legalább egy flakon duguláselhárító készítményt.

Megéri házilag is próbálkozni!

A szakemberek is azt javasolják, hogy jó szolgálatot tesz otthon a korszerű, nagy vákuummal használható WC pumpa. Rendszerint ez az, amihez elsőként nyúlni szoktunk, ha dugulás jelentkezik. A lefolyótisztító szintén megér egy próbát, és ha egy óra múlva is reménytelenül pumpálsz, öntözöl, majd ismét pumpálsz, akkor a professzionális eszközök és a szakértelem egyre vonzóbb lehetőségnek tűnhetnek.

Félre a felesleges idegeskedéssel!

A dugulás szinte mindig stresszt okoz. Kár lenne tagadni. Az otthon higiéniájára és tényleges használatára befolyást gyakorló helyzetet a leginkább gyorsan profik kihívásával háríthatod el. A kamerás cső- és csatornavizsgálat mellett a womás csatornatisztítás, vagy legtöbbször a professzionális csőgörény használata hozhatja meg a várt eredményt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük