Duguláselhárítás ünnepnapokon – Mit érdemes otthon tartani?

Duguláselhárítás ünnepnapokon – Mit érdemes otthon tartani?

A háztartás felszereltsége akkor mutatkozik meg igazán, amikor szükséghelyzet van. Igaz ez a dugulásra, és minden azzal járó bosszankodásra. A legtöbben kezdetben higgadtan kezeljük, ha nem folyik le a víz a csapban, vagy a WC-ben. Aztán jön a stressz. Ha hiába a pumpálás, azonnal lefolyótisztítóért kapunk. Természetesen akkor, ha van otthon. Mi a teendő, ha mindez ünnepnapon fordul elő? Ebbe nem szívesen gondolunk bele.

Duguláselhárítás ünnepnapokon: jól jön a korszerű WC pumpa!

A WC pumpa sokak fejében azonos képpel jelenik meg. Kevesen tudják, hogy ma már létezik nagy vákuum létrehozására alkalmas fajta is. Igaz, nem néhány száz forintba kerül, de megéri beruházni a körülbelül 8-10 ezer forint környékén mozgó eszközre. Akár a makacs dugulásoknak is búcsút mondhatunk segítségével, ez pedig igazi áldásnak számít a hétvégéken és az ünnepnapokon. No, nem mintha ilyenkor nem lehetne elérni duguláselhárítással foglalkozó szakembert. A probléma sokkal inkább a dolog kellemetlenségében és persze a vele járó kiadásokban rejlik.

Lefolyótisztítók, szódabikarbóna, ecet – Mi jöhet még?

Nos, a háztartásban általában megtalálható valamilyen lefolyótisztító. Általában. Aztán a gyakorlat mindig azt mutatja, hogy akkor fogy ki, ha éppen szükség lenne rá. Míg hétvégén nincs gond a beszerzésével, addig ünnepnapokon már korlátozottabbak a lehetőségek ilyen téren. Ecet és szódabikarbóna viszont általában van otthon. A szódabikarbónára mehet az ecet, amitől erősen habzó anyag képződik. Éppen ez a habzás az, ami segíti a dugulások megszüntetését. Persze a siker annak függvényében alakulhat, hogy milyen dugulásról van szó.

Kamerás csatornavizsgálattal minden baj megismerhető

Ehhez azonban nélkülözhetetlen a szakember kihívása. Elég akár csak egy órán át próbálkozni a házilagos módszerekkel ahhoz, hogy már ne érdekeljen, mennyibe kerül, csak valaki oldja meg a problémát. Fontos tudni, hogy a duguláselhárítás ünnepnapokon sem kerül vagyonokba, ráadásul, amit a tulajdonos komoly gondnak észlel, azt a szakember akár harminc perc alatt megszünteti. Érdemes profi segítséget kérni, még mielőtt a kosz és a feszültség eluralkodna a helyzeten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük