Milyen módszerek léteznek a csatornatisztítás elvégzésére?

Milyen módszerek létesznek a csatornatisztítás elvégzésére?

Az ingatlanhoz tartozó csatorna nem mindig van jó állapotban. Ezt a leginkább azok tudják, akik régebbi építésű házban élnek, és ennek megfelelően a csövek is régiek. Miért érdemes ezzel foglalkozni? Nem elég akkor odafigyelni, ha tényleges hibákra utaló jelek akadnak? Lehetséges egyáltalán a csatornatisztítás preventív jelleggel? Cikkünkben most ezeknek a kérdéseknek járunk utána.

Lerakódások és elzsírosodás

A csatorna keresztmetszetét szűkítő problémák már csak azért is hangsúlyosak, mert ezek növelik a komoly dugulások kockázatát. A szaniterhasználati szokások is befolyásolhatják a folyamatot, de alapvetően az elzsírosodás természetes folyamat. Míg az új ingatlanokban aligha találkozhatunk ilyennel, addig a használtaknál már sokkal inkább. A womás csatornatisztítás egyfajta opció lehet annak érdekében, hogy sikerüljön tisztává varázsolni a csöveket. Persze előfordulhat, hogy az idő vasfoga annyira nyomot hagyott rajtuk, hogy a kifogástalan használathoz inkább a csere kerül főszerepbe.

Mennyibe kerül?

Nem véletlen, hogy az ingatlantulajdonosok első kérdése az, hogy milyen mélyen kell majd a zsebbe nyúlni a csatornatisztítás elvégzéséért, esetleg a szükségessé váló cseréért. A ráfordított munkaidőt és az alapanyagot tekintve nyilvánvalóan ez utóbbi kerül többe. Fontos, hogy korrekt árajánlattal dolgozó szakemberekre essen a választás, akik nem egy-egy munkán akarnak meggazdagodni, sokkal inkább céljuk a megbízhatóság és a jó hír terjedése. Tény az is, hogy a házilagos próbálkozások általában nem váltják be a hozzájuk fűzött reményt, s így a szakember közreműködésével már ezrekkel többe fog kerülni a móka.

Csatornatisztítás megelőzéshez? Ilyen is van!

A prevenciót általában kedvezőbb áron meg lehet úszni, mint azt, ha már hirtelen adódik a baj, és azonnali segítség szükséges. Vannak csapatok, akiknek a duguláselhárítás ünnepnapokon sem jelent gondot, és bármikor kivonulnak a helyszínre womás mosóval, kamerás cső- és csatornavizsgálathoz alkalmas eszközökkel. Ez utóbbi egyébként szintén alkalmas arra, hogy megelőzésként tegyünk a rendszer optimális állapotáért. A csövek belső felületét átvizsgáló száloptikás eszköz professzionális minőségével szolgálja a duguláselhárítással, csatornatisztítással foglalkozó szakemberek munkáját.

Legyen szó prevencióról, vagy gyors segítségről az eldugult WC, padlóösszefolyó esetében, a lakóhelyeden tevékenykedő szakemberek között érdemes a megoldásban segítő profik után keresgélni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük