Kamerás csatornavizsgálat – Csak szakemberrel lehetséges a duguláselhárítás?

Kamerás csatornavizsgálat – Csak szakemberrel lehetséges a duguláselhárítás?

A dugulásról gyakran azt hiszi a laikus, hogy a megfelelő lefolyótisztítóval pillanatok alatt megszüntethető probléma. Aztán hiába a pumpálás, talán még fentebb jön a szennyvíz. Ezzel többek között az is a baj, hogy akár az ingatlan higiéniáját és a szagokat is befolyásolhatja a dolog. A csapoknál a szifon kitisztítása egyfajta opció lehet, de a padlóösszefolyóval és a toalettel a legtöbben nem tudnak mit kezdeni. Tény, hogy nem is az a feladata az ingatlantulajdonosnak, hogy mindenhez értsem. Inkább az a lényeg, hogy felismerjük, mikor célszerű inkább profi segítséget kérni.

Kiknek javasolt a kamerás csatornavizsgálat?

A szakemberek a használt ingatlan vásárlását követően praktikusnak gondolják a kamerás csatornavizsgálat elvégzését. Az ingatlan megnézése még nem jelenti azt, hogy azt is tudnánk, mi zajlik a rendszerekben, különösen a csatornákban. A kamerás csatornavizsgálat prevenciós céllal történő bevetése hatalmas segítség lehet ahhoz, hogy ne érjen váratlanul egy csőtörés, vagy a kerti gyökér-benövésből induló, a toalettből visszafelé ömlő szennyvíz. Minden valós kockázattal bír, ha nem gondoskodunk a rendszer jobb megismeréséről.

Duguláselhárítás nehézségekkel – Megoldást kínálhat a kamerás csatornavizsgálat

A csatornatisztítás womás rendszerrel, vagy például a jól ismert csőgörény bevetése rendszerint bontás nélküli duguláselhárítást biztosítanak. Előfordulhat azonban, hogy nem tudja a szakember, mi lehet a gond. A helyreállítás folyamatát is sikerülhet lerövidíteni azzal, ha a száloptikás berendezést veti be a hozzáértő. Vannak helyzetek, amelyek elsőre kifoghatnak még a tapasztaltakon is. A jó hír azonban az, hogy a kamerás csatornavizsgálat egyértelmű képet ad a csövek belső állapotáról, s így a dugulások, fennakadások is jól láthatóvá válnak.

A mai kor embere hajlamos a spórolás jegyében házilagos módszerekkel próbálkozni a dugulás megszüntetésének érdekében. A pumpa és a lefolyótisztító a legtöbb ingatlanban előkerül, ha nem folyik le a szennyvíz. A titok abban rejlik, hogy időben kérjük szakember segítségét, ha ugyanis magunknak nem megy a dolog, az gyorsan kiderül. Ilyenkor felesleges tovább bajlódni és a vissza-visszatérő dugulással élni a mindennapokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük