Csatornatisztítás vagy bontás? Nagyon nem mindegy!

Csatornatisztítás vagy bontás? Nagyon nem mindegy!

Amikor az ingatlan használhatósága a tét, akkor nagyon nem mindegy, mennyire gyorsan és hatékonyan megy a helyreállítás. Ha leszámítjuk az általános korszerűsítési munkálatokat, akkor is vannak helyzetek, amikre figyelni érdemes. A dugulások kialakulása nem látható előre, de ha a szaniterek helytelen használatával tisztában vagy, akkor bizony előre jósolhatók ezek. Hasonló a helyzet akkor is, ha régi építésű az ingatlan, és tulajdonképpen nem is tudod, milyen állapotok uralkodnak a csövekben. Ilyenkor tesz kitűnő szolgálatot a prevenciós céllal végzett kamerás cső- és csatornavizsgálat.

Womás csatornatisztítás: erőteljes módszer, ami szinte minden ellen bevethető

A csatornatisztítás során a lerakódásokkal sikerülhet leszámolni. Nem véletlen, hogy a dugulásoknál, vagy a kamerás csatornavizsgálattal felderítetteknél egyértelműen a womás csatornatisztítás a befutó. Persze az is előfordulhat, hogy a dugulás helyéből adódóan az ingatlan felől az ún. csőgörény használata bizonyul praktikusnak. Ennek egyébként házilagos használatra szánt verziója is elérhető az üzletekben, és a bátor laikusok előszeretettel halmozzák fel az eszközt otthonukba. Gyakorlati hasznát hozzáértés hiányában aligha lehet látni, mégis sokan döntenek mellette egyfajta beruházásként. A gyakorlatban bebizonyosodik, hogy a megfelelő méretválasztás még nem minden, és legfőképp nem jelent garanciát arra, hogy tényleg sikerül is a dugulást megszüntetni. Ha bontani kell, akkor ez nem kerülhető el, így jobb hamarabb túl lenni rajta. A lehetséges megoldáshoz viszont lépni kell.

Félre az időrabló módszerekkel!

Nem szeretnél napokat pumpálásra és lefolyótisztítók öntözgetésére szánni? Felesleges is lenne, ha ugyanis egy óra alatt semmiféle eredményt nem tapasztalsz, akkor jobb szakemberre bízni a duguláselhárítás, szükség esetén a csatornatisztítás munkálatait. Attól tartasz, hogy bontás lesz a dolog vége? Természetes, hogy ezt a legtöbben a várható felfordulás és költségek miatt nem szeretnék. Tény viszont, hogy csőtörésnél, repedésnél, kerti gyökér-benövésnél nincs más megoldás. S hogy ennek mennyi a veszélye? Általában csatornatisztítás, esetleg mechanikus módszer, vagyis csőgörény alkalmazása során a rendszer újra átjárható lesz. Fordulj bizalommal profikhoz, és újra használhatóvá válik a teljes rendszer!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük