Duguláselhárítás ünnepnapokon – Házi praktikák helyett profi segítség!

duguláselhárítás

Az ünnepek a mai kor emberének életében egy kicsit másról szólnak, mint egykor. Napjainkban örülünk, ha a hétvégi pihenésen túl jut néhány nap arra, hogy a szeretteinkkel legyünk, aktív kikapcsolódás mellett döntsünk, vagy egyszerűen egész délelőtt az ágyban maradjunk, és a passzív pihenés előnyeit élvezzük. A vendégek várása általában a hosszú hétvégéken, vagy legkésőbb karácsonykor válik aktuálissá. Legyen akárhogy is, az ilyenkor előforduló dugulás tényleg a legrosszabbkor jön.

A hétköznapokban még benne van az ember a pörgésben, és a ház körül megjelenő hibákra is gyorsabban, hatékonyabban képes reagálni. De mi a helyzet akkor, ha a duguláselhárítás ünnepnapokon válik szükségessé? Van egyáltalán olyan szakember, aki ilyenkor vállalja a kiszállást és a munkát? S főleg mennyibe fog mindez kerülni? Honnan tudhatjuk, hogy nem várathat magára a helyreállítás a következő munkanapig?

Csőtörés, használhatatlan szaniterek

Az átnedvesedett falrészek, a toalettben meg sem mozduló szennyvíz, a használhatatlanná vált kád vagy zuhanykabin egyértelműen arra hívják fel a figyelmet, hogy a helyreállítás nem várathat magára. Míg a csapoknál a szifon tisztításával akár házilag is teljesen megoldható a helyzet, a makacs problémák rendszerint már elsőre látszanak, és profi közreműködését teszik szükségessé. Természetesen nem árt, ha van otthon valamilyen lefolyótisztító, és a pumpálással karöltve esetleg kihúzhatod így a következő munkanapig.

Később több időd lesz a helyreállításra?

A másik kritikus téma az idő. Ahogy elindul a hétköznapi hajtás, a legtöbben nem tudnak időt szakítani arra, hogy az otthoni dugulással foglalkozzanak, vagy a szakembert várják. Ilyenkor tulajdonképpen mindegy, mikor érkezik a profi. Persze az árak tekintetében már más a helyzet. Az ünnep a szakembernek is ünnep, ezért nyilvánvaló, hogy a munkadíj is magasabb. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy néha megéri plusz összeget áldozni a területre, és mihamarabb magunk mögött tudni a helyreállítást.

Duguláselhárítás ünnepnapokon: gyakran bontás nélkül lehetséges!

Bár nem átlagos, hogy bontásra van szükség, de csőtörésnél, kerti gyökér-benövésnél szinte biztos, hogy az érintett szakasznál csere válik aktuálissá, ez pedig akár néhány napot is igénybe vehet. Kár lenne azonban csak az ettől való félelem miatt nem kihívni a szakembert. A halogatás helyett egy telefonba kerül, hogy megtudjuk, mennyiért, mikor és hogyan lehetne megoldani a felmerült helyzetet. A duguláselhárítás ünnepnapokon is lehetséges, s ha mégsem foglalkozik ilyennel a kiszemelt szakember, akkor sincs gond, mindig van egy másik elérhetőség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük