3 ok, amiért a kamerás csatornavizsgálat megelőzésre is alkalmas!

csatornavizsgálat

Az otthon kifogástalan működését támogató rendszerek folyamatos odafigyelést igényelnek. A karbantartás legalább olyan lényeges, mint a megelőzés, és ez a csatornával kapcsolatban különösen igaz. Ha időben fény derül az esetleges elzsírosodásra, a csövek falához makacsul ragaszkodó lerakódásokra, akkor még a nagyobb baj előtt helyreállítható a rendszer, esetleg a megfelelő csőszakasz kicserélhető.

Nem véletlen javasolják a szakemberek a kamerás csatornavizsgálat elvégzését prevenciós céllal is. Lássuk, milyen esetekben érdemes a profi kihívására kifejezetten a megelőzés érdekében!

 

1. Időnkénti dugulások

Mindannyian találkoztunk már azzal a jelenséggel, amikor a lefolyó egyik használatról a másikra eldugul, nem, vagy csak nehezen folyik le a víz. Mindez nem a véletlen műve, hanem arra hívja fel a figyelmet, hogy valami nincs rendben a mélyben. A házi használatra szánt csőgörény általában felesleges beruházásnak bizonyul, a lefolyótisztítók pedig csak ideig-óráig képesek elbánni a dugulásokkal. A kamerás csatornavizsgálat ilyenkor segít feltárni a probléma gyökerét, és kiderülhet, mitől jelentkezik visszatérően a dugulás. Ha megvan a pontos hely és jelleg, akkor a helyreállítás már ennek megfelelően történhet – akár sok pénzt megspórolva az ingatlantulajdonosnak

 

2. Ha nem ismered a rendszert

Gyakori helyzet, hogy használt ingatlan vásárlásakor utólag derülnek ki azok a kisebb-nagyobb problémás helyzetek, amelyek elsőre nem voltak láthatók. Mindez benne van a pakliban, ezért a korszerűsítés és a felújítás mindig jó szolgálatot tesz. De vajon érdemes-e pénzt szánni arra, amivel jelenleg még nincs gond? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a régebbi építésű, vagy egyszerűen már használt ingatlanok esetében a rendszer elzsírosodása éppen úgy lehetséges, mint a korábbi lakók helytelen szaniterhasználati szokásaiból eredő dugulások. Ezek egy idő után biztosan benyújtják a számlát, így hasznos lehet a kamerás csatornavizsgálat segítségével megismerni, mivel is van dolgunk, milyen állapotban van a házhoz tartozó rendszer.

3. Kerüld el a gyökér-benövés jelentette gondokat!

Ha volt már „szerencséd” hozzá, akkor valószínűleg soha többet nem szeretnél találkozni a gyökér-benövés hátulütőivel. Az esőzések során a toalettből visszafelé folyó szennyvíz már nem az a kategória, ami a maga morbid humorával megnevettet. Akár az otthon higiéniáját és a berendezés épségét is nehezítheti a dolog. A tudatos kertépítés, a nyomvonal meghatározás mellett hasznos lehet a kamerás csatornavizsgálat, ami többek között erre a problémára is időben felhívhatja a figyelmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük