Hallottál már a kamerás csatornavizsgálat előnyeiről? Összegyűjtöttük!

csatornavizsgálat

A kamerás csatornavizsgálat ma már a legtöbb profi duguláselhárítással foglalkozó szakembernél elérhető szolgáltatás. Sőt, gyakran ez jelenti a megoldást a makacs dugulások helyének és jellegének feltérképezésekor. A cső méretéhez igazodó száloptikás készülék helyes megválasztása, alkalmazása valójában profi kezekben lehetséges. Hasonlóan a házi használatra elérhető csőgörényhez, ez is akkor működik optimálisan, ha használója ért is ahhoz, amit csinál.

Házilag vagy profi segítséggel?

A legtöbben ott rontják el, hogy a kezdők önbizalmával minden lehetséges módszert bevetnek a dugulás megszüntetéséhez. Valljuk be, ez időnként sikerül is. A bevált lefolyótisztítók, a slag alkalmazása, vagy egy korszerű WC pumpa egyaránt beválthatják a hozzájuk fűzött reményeket. Ha azonban hiába a próbálkozás, és ismét jelentkezik a dugulás, akkor érdemes szakembert hívni a feladatra.

Ismerd fel időben a hibát!

Az ismételt bajlódás, a házi csőgörénnyel való szerencsétlenkedés, és az utólag felesleges kiadásnak ítélt megoldások helyett a hozzáértő kezek és a tapasztalat kiemelt jelentőséggel bírnak. A kamerás csatornavizsgálat lehetővé teszi, hogy a teljes rendszert átvizsgálja a szakember. A rögzíthető felvétel utólag is kielemezhető, s ennek köszönhetően minden apró hibára fény derülhet. Ami most még csak apró hajszálrepedés, az egy idő után csőtörésnek, gyökér-benövésnek ágyazhat meg. Az elzsírosodás ugyan természetes folyamat, de ha nem foglalkozol vele, akkor idővel annyira összeszűkülhet a cső keresztmetszete, hogy már teljesen alkalmatlan feladatának ellátására.

Bontással vagy bontás nélkül?

Sokan attól tartanak, hogy a dugulás megszüntetésének érdekében bontásra lesz szükség. Oda a szép burkolat, napokig tartó bűz, szennyeződések időszaka következik, nem is beszélve a várható költségekről és a helyreállítás nehézségeiről. Az időben felismert hiba bontás nélkül javítható, vagy ha mégis csőcsere szükséges, akkor a megfelelő szakemberek különösebb kellemetlenségek nélkül végzik el a munkálatokat.

Itt kerül képbe az, hogy korántsem mindegy, kire bízzuk a duguláselhárítás, a kamerás csatornavizsgálat feladatait. A tapasztalt, már jelentős gyakorlattal rendelkező szakemberek nemcsak a kamerás cső- és csatornavizsgálat területén állnak rendelkezésre, hanem a womás csatornatisztítás, vagy a csőgörénnyel végzett duguláselhárítás is mindennapos tevékenység számukra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük