Eldugult lefolyók? A csatornatisztítás megelőzi a bajt!

Eldugult lefolyók? A csatornatisztítás megelőzi a bajt!

Nem megy le a víz. Elsőre aligha gondolunk arra, hogy nagy lehet a baj. Elő a pumpával, és néhány mozdulattal már meg is szűnik a probléma. Vagy mégsem? Itt kezdődnek a bajok. Könnyen lehet, hogy egy korszerűbb, nagy vákuumal dolgozó pumpával eredményesebb lenne a kézimunka? Előfordulhat. Talán a lefolyótisztító készítmények valamelyikét is célszerű bevetni. No, de meddig csináljuk ezt? Órákig? Napokig? Örökké?

A mai kor embere a gyors megoldások híve. Alig akad olyan háztartás, ahol huzamos időn keresztül együtt tudnának élni az eldugult mosogatóval, káddal, vagy esetleg toalettel. Amennyiben egy óra alatt sem sikerül a dolog végére járni, akkor célszerű szakembert hívni.

Az ingatlan kora és a szaniterhasználati szokások a döntők!

A régi építésű házakban még az odafigyelés ellenére is felütheti a fejét a dugulás. Az elzsírosodott, már alapvetően lerakódásokkal rendelkező rendszer nem szolgálja megfelelően az otthon kényelmét. Más a helyzet az újépítésű ingatlanokban előforduló dugulásoknál. Itt van esélye annak, hogy bizony tényleg a nem megfelelő szaniterhasználat okozta a bajt.

Csatornatisztítás: Tájékozódj előre az árakról!

Hol szabadulsz meg az ételmaradékoktól? A szemetesbe mennek a darabos szennyeződések, vagy egyenesen a lefolyóba? Büntetlenül biztosan nem lehet sokáig szemetesként használni a WC-t. A makacs dugulásokkal és lerakódásokkal leginkább a womás mosás tud elbánni, ehhez pedig szakembert célszerű hívni. A mai világ megköveteli, hogy online felület álljon rendelkezésre, ahol a profik az árakról, a szolgáltatási területről és egyéb fontos információkról tájékoztathatja az érdeklődőket. Így nem fordulhat elő, hogy például ünnepnapon hívod azt, aki ilyenkor nem vállal munkát. Azzal is tisztában lehetsz, hogy mennyibe kerül a csatornatisztítás, milyen díjazása van a duguláselhárításnak.

Womás csatornatisztítás és csőgörény: bármelyik befutó lehet!

A csatornatisztítás mellett a mechanikus duguláselhárításban is sokan hisznek. A kamerás cső- és csatornavizsgálat során kiderülhet, mi okozza a dugulást, s így az ennek megfelelő módszer mellett teszi le a voksot a szakember. A házilagos használatra szánt csőgörény az esetek nagy részében nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, ezért hasznosabb már akkor profikhoz fordulni, amikor egyértelműen látszik néhány próbálkozást követően, hogy házilag bizony nem lesz működőképes a duguláselhárítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük