Elvégezhető házilag a kamerás csatornavizsgálat?

csatornavizsgálat

A szolgáltatások és a termékek áremelkedése sajnos maga után hozta, hogy amit csak tud, azt szereti a mai kor embere házilag megoldani, elkészíteni. Nincs ez másként akkor sem, ha a dugulások megszüntetéséről van szó. A gyakorlatban sokszor bebizonyosodik, hogy megugorhatatlannak vélt akadályt szakemberek szinte percek alatt megszüntetik, és még bontásra sincs szükség hozzá. Ennek ellenére tény, hogy a legtöbben először a házilagos megoldásokban bíznak, és hiszik, profik nélkül is újra átjárhatóvá tehető a rendszer. Mit használnak leginkább? Lehetséges-e a kamerás csatornavizsgálat kínálta lehetőségekkel házilag élni?

Duguláselhárítás házilagos módszerekkel

Költséghatékonyság és gyorsaság – Az ingatlantulajdonosok rendszerint ebben bízva válogatnak a lefolyótisztítók, a különféle vegyi anyagok között. A hagyományos pumpán túl már korszerű, nagy vákuummal dolgozó típus is mind többek otthonában megtalálható. A lelkes laikusok gyakran arra sem sajnálják a pénzt, hogy különféle, több ezer vagy tízezer forintos készülékeket vásároljanak. Nem más a cél ezzel, mint az, hogy szakember nélkül is bármikor megszüntethető legyen a dugulás.

Csőgörény otthonra?

A profi eszköz mechanikus úton távolítja el a dugulást, és teszi átjárhatóvá hamar a rendszert. A kérdés az, hogy megéri-e beruházni egy ilyenbe, vagy inkább hívjunk szakembert akkor, ha baj van a rendszerrel. Az akár százezres tételt is kitevő elektromos csőgörény nem rossz, ha van otthon, de a legtöbben nem erre költenék a pénzüket. A kézi csőgörény esetében laikusként nem egyszerű kitalálni, hogy mekkora méret kell az otthoni rendszerhez, s a hozzáértés hiányában akár nagyobb bajt is okozhatunk, mint amekkora már egyébként is van.

Kamerás csatornavizsgálat csak szakemberek által!

A kamerás csatornavizsgálat remek módszer arra, hogy a hozzáértők feltérképezzék az otthonhoz tartozó rendszert. A száloptikás eszközzel a legkisebb repedésre és lerakódásra is fény derülhet, így célirányosan indulhat a helyreállítás. A profizmusnak megvan az az előnye, hogy elfelejtheted a házilagos bajlódást, és gyorsan, hatékonyan újra használható lesz az érintett szaniter.

Ezek a kamerás módszer előnyei!

A régi ingatlanokhoz tartozó csövekben az elzsírosodás és a lerakódások már szinte kötelező velejárónak számítanak. A womás mosással ezektől megszabadulhatsz, de szükség esetén a csőgörény profi kezekben is meghozhatja a kívánt végeredményt. A kamerás csatornavizsgálat során készült felvétel visszanézhető, így ha még valami gond lenne, akkor ismét megvizsgálható a kamerás eszközzel készített videó, és legyen szó egy apró repedésről, gyökér-benövésről vagy lerakódásról, mindent a maga helyén tud majd a szakember kezelni, javítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük