Csőtörésre gyanakszol? A kamerás csatornavizsgálat segít megbizonyosodni!

csatornavizsgálat

Eldugult a WC? Indokolatlanul sok a vízdíj? Esetleg a konyhai lefolyó nem működik? Nem mindegy, hogy a víz elfolyására gyanakszol, vagy makacs dugulás jeleivel találkozol, hiszen a helyreállítás is ennek függvényében történik meg. Még csak szakember sem szükséges ahhoz, hogy ha nedves a fal azokon a helyeken, ahol csövek húzódnak, akkor jó eséllyel sikerült csőtörést elszenvedni. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a szaniterekkel kapcsolatos gondok leginkább dugulásokra vezethetők vissza, s ennek megfelelően hatékonyan, gyorsan helyreállíthatók.

Néha tényleg csőcsere válhat szükségessé!

A kamerás csatornavizsgálat segítségével a teljes rendszert megismerheti a szakember. A csőtörés azonnal jól látható, de a dugulások és azok jellege is egyértelműen felismerhető a kamerás felvételen. A legjobb a rosszban az, hogy a felvétel visszanézhető, és ha a duguláselhárítás ellenére is gondok vannak, akkor további gócpontok kereshetők, megismerhető a csövek fala, a lerakódások állaga.

Nem mindig kell bontani!

Nem hívsz szakembert, mert attól tartasz, bontás és magas költségek járnak vele együtt? Fontos tudnod, hogy amit a házilagos módszerekkel képtelenség megszüntetni, azt a profi berendezések és a hozzáértés akár harminc perc alatt képes elvégezni. A bontás csak a végső eset, és leginkább csőtörés, repedés, gyökér-benövés esetén kerül sor rá. A kamerás csatornavizsgálat hatékony módja annak, hogy minden hibára fény derüljön.

Makacs dugulás? A kamerás csatornavizsgálat gyors megoldást biztosít

Pumpálás, lefolyótisztítók és házi használatra beszerezhető csőgörény – a vásárlásnak se vége, se hossza, az eredmény pedig sokszor az, hogy szakembert kell kihívni. Fontos tehát, hogy időben kapcsoljunk, és ha hiába a házilagos lefolyótisztítás, sőt, akár rosszabb lesz a helyzet, akkor mindenképpen hívjunk profikat.

Mi a teendő csőtörés esetén?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy csőtöréskor sem érdemes pánikba esni. Előfordul, van ilyen, és akár az új építésű ingatlanoknál is előfordulhat, bár kétségkívül ritkábban, mint a régebbi házaknál. Az érintett csőszakasz cseréje lesz szükséges, ám amint a csőtörés jeleit észleled, azonnal el kell zárni a vizet. A szakember a továbbiakban tudni fogja, mi a teendő, sőt, a törés pontos helyét is be tudja azonosítani a kamerás csatornavizsgálat segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük