Hogyan kerülhető el a duguláselhárítás ünnepnapokon?

duguláselhárítás

A pihenésre szánt napok akkor váltják be igazán a hozzájuk fűzött reményeket, ha nem jön közbe semmi probléma. A helyzet azonban azonnal megváltozik, ha eldugul a lefolyó, vagy a csap nem működik megfelelően. Ez utóbbi kapcsán a szifon kitisztítása azonnali és gyors megoldást hozhat, ám nincs garancia arra, hogy ez elegendőnek is bizonyul. A duguláselhárítás ünnepnapokon különösen nehezére esik az embernek, és ha sürgős szükség van szakember hozzáértésére, ez gond nélkül elérhető.

Szaniterhasználati kisokos

Azt gondolhatnánk, hogy mindenki tisztában van a helyes szaniterhasználat alapjaival. A szakemberek azonban gyakran szembesülnek azzal, hogy érdekes dolgok kerülnek elő a WC-ből, a konyhai lefolyóból. Az ételmaradékok, a nedves törlőkendők, a női higiéniai termékek és a használt macskaalom helye a kuka. A lefolyószűrő a konyhában kiemelt jelentőséggel bír, de a hajszálakra is érdemes figyelni a fürdőszobában.

Kamerás csatornavizsgálat preventív céllal

Tudtad, hogy a kamerás csatornavizsgálat nemcsak vészhelyzetben válik szükségessé? Megéri prevenciós céllal is mellette letenni a voksot, akkor is, ha ez plusz költséget jelent. A használt, régebbi építésű ingatlanokban a rendszer állapotáról, a lerakódásokról és az esetleges repedésekről is időben tájékozódhatsz, ezzel pedig nagyobb bajt előzhetsz meg.

Makacs dugulás? Hívj szakembert!

A lefolyótisztítók csodát ígérnek, és közülük néhány valóban be is váltja a hozzá fűzött reményeket. A makacs dugulásokkal akár a nagy vákuummal dolgozó WC pumpa is elbánhat, és akár elkerülhető, hogy a profi duguláselhárítás ünnepnapokon váljon szükségessé. Fontos azonban tudni, hogy ha nem megy le a szennyvíz, és különösen, ha a toalett érintett, akkor nincs mire várni. Az első házilagos sikertelen próbálkozások után célszerű olyan szakembert hívni, aki ünnepnapon is vállalja a feladatot.

A duguláselhárítás ünnepnapokon is elérhető!

A gyakorlatban általában bebizonyosodik, hogy akár félóra alatt megszüntethető a baj. Miért bajlódnál egész nap azzal, hogy házilagos alapanyagokkal, lefolyótisztítókkal és folyamatos pumpálással igyekszel a rendszert átjárhatóvá tenni, ha ez elérhető profi eszközökkel is? A duguláselhárítás ünnepnapokon sem kerül vagyonokba, mindössze megbízható, munkájára igényes szakember mellett érdemes letenni a voksod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük