Duguláselhárítás ünnepnapokon? Mutatjuk, mivel előzheted meg a bajt!

duguláselhárítás

A megelőzés akkor is nélkülözhetetlen, ha az otthonhoz tartozó szaniterekről van szó. A megfelelően működő rendszer mellett is kialakulhat dugulás, sőt, a csövek elzsírosodása szintén valós jelenség. Ez utóbbi főként a régi építésű ingatlanoknál kerülhet szóba, de az új házak sincsenek védve a dugulás ellen. A leginkább fontos a megelőzés, ami a szaniterhasználatnál és a rendszeres tisztításnál indul.

A bosszúság elkerülhető!

A duguláselhárítás ünnepnapokon nem az a teendő, amivel szívesen foglalatoskodnánk. Sőt! Alapvetően sem szeretünk drága lefolyótisztítót a rendszerbe öntözni, régi és elavult pumpával szerencsétlenkedni. A sikertelenséggel együtt nő a stressz, erre pedig a mai kor emberének egyébként sincs szüksége. Ilyenkor jön jól egy olyan szakember elérhetősége, aki munkaidőn túl is vállalja a feladat elvégzését.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan éppen a bontástól és a magas költségektől való félelmükben nem hívnak profikat a duguláshoz. Fontos azonban tudni, hogy a makacs dugulások hátterében komolyabb gond is állhat, sőt, akár a kerti gyökér-benövés is okozhatja a visszafelé folyó szennyvizet. Ugyanakkor az ellenkezője is igaz lehet, sokszor mindössze a megfelelő eszközök és hozzáértés szükséges a gyors duguláselhárításhoz.

Dugulások? Készülj fel előre!

Nem szeretnéd, hogy váratlanul érjen a duguláselhárítás ünnepnapokon? Ha felkészült kívánsz lenni, és nem hívnád azonnal a szakembert, akkor jól jön néhány flakon lefolyótisztító és egy korszerű WC pumpa. Meglepődnél, hogy a nagy vákuumot használó eszköz mekkora hatékonysággal alkalmazható még a makacs dugulások esetén is. Készülj fel előre a házilagos duguláselhárításra, így azonnal van mihez nyúlni, és esély is adódik a gyors helyreállításra.

Duguláselhárítás ünnepnapokon: makacs dugulásnál nélkülözhetetlen!

Van az a pont, amikor be kell látni, hogy házilag nem minden működőképes. Felesleges házilag használatos csőgörényre költeni, esetleg annak elektromos fajtájára beruházni. Ha odafigyelsz a szaniterek állapotára és arra, hogy mi kerül azokba, úgy a komoly gondok már megelőzhetővé válnak. A duguláselhárítás ünnepnapokon is előfordulhat, és a jó hír az, hogy vannak szakemberek, akik ilyenkor is megfizethető áron vállalják a rendszer átjárhatóvá tételét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük