Kamerás csatornavizsgálat: Előzd meg a bajt, amíg lehet!

kamerás csatornavizsgálat

A téli hónapok a fűtés szempontjából igencsak kihívás elé állítják a háztartásokat. Ilyenkor a javítási munkálatokat szeretjük hátrébb sorolni, azok anyagi vonzatáról nem is szólva. A gyakorlatban azonban sokszor bebizonyosodik, hogy a dugulások nem kérdeznek, csak jönnek, és hozzák magukkal az azonnali stresszt. Ha ugyanis nem folyik le a szennyvíz, vagy például a padlóösszefolyóból visszafelé jön az, már magunk előtt látjuk a bajlódást, az egyre fokozódó feszültséget, a szakember munkadíját. De tényleg így kell ennek lennie? Milyen módszerek léteznek a megelőzésre? Cikkünkben ennek járunk utána.

Kamerás csatornavizsgálat preventív jelleggel

Miért csak akkor gondolnál a csatornarendszerre és a csövek állapotára, ha már felüti fejét a baj? A duguláselhárítás világában előszeretettel használt kamerás csatornavizsgálat remek választásnak bizonyul a megelőzés érdekében is. A száloptikás eszköznek köszönhetően a teljes rendszer feltérképezhető, átnézhetők a csövek falai, és a legkisebb repedésre is fény derülhet.

Javítás gyorsan, hatékonyan

A kamerás csatornavizsgálat másik nagy előnye az, hogy a dugulások helye és jellege behatárolható. Ennek köszönhetően a megfelelő módszerrel tudja elhárítani azt a szakember. A womás átmosás mellett a mechanikai tisztítás, az ún. csőgörény is szóba kerülhet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ekkora már jelentős mennyiségű lefolyótisztító is a rendszerben van, hiszen sokan elsőként az üzletek polcain sorakozó készítményekkel próbálkoznak.

Megfizethetőbb szakemberrel?

Talán meglepő lehet, de a duguláselhárítás területén tevékenykedők célja is az, hogy legyenek ügyfeleik, és ne vagyonokért vállalják a felmerülő helyzetek megoldását. A korrekt árak és a megbízhatóság alapvető igény és elvárás, a munkájukra adó szakemberek pedig igyekeznek tartani e kettőt. Ha ne hagysz komoly ezreket az üzletekben duguláselhárító készítményekre, és nem bajlódsz házi használatra kínált csőgörénnyel, akkor megfizethetőbben kihozhatod a helyreállítást, mint amennyitől eleinte tartasz.

Természetesen a legjobb még mindig az, ha sikerül elejét venned a bajnak. A lefolyószűrő nemcsak a konyhában lehet hasznos eszköz, hanem a fürdőszobában is. Gondoskodj arról, hogy legalább hetente egyszer forrásban levő vízzel át legyen öblítve a rendszer, így az elzsírosodás folyamatát is lassíthatod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük