Új év, régi otthon – Kamerás csatornavizsgálat a kifogástalan működés szolgálatában

kamerás csatornavizsgálat

Az évindítás sokaknál egyet jelent az új szokásokkal és a változás iránti igénnyel. Azt mondják, hogy az új szokások rögzüléséhez akár húsz nap is elegendőnek bizonyul. Ezt érdemes akkor is megvizsgálni, ha az otthon kifogástalan állapotáról van szó. Ha a hőszigetelés, vagy a nyílászárók cseréje még várat magára, akkor is van mit tenni a prevenció érdekében. Gondoljunk csak a csatornarendszerre és a dugulásokra. Ez utóbbi az, aminek mindenki szeretné elejét venni, ám a hétköznapokban nem sokat tesz érte.

Pedig gyakran elegendő lenne a lefolyószűrő alkalmazása, amivel a konyhában nagyon sok ételmaradékot sikerülhet felfogni, a fürdőszobában továbbá megakadályozható, hogy a hajszálak a lefolyóba kerüljenek. A szakemberek tapasztalatai szerint az ételmaradékok, zsíros szennyeződések és a hajszálak, szőrszálak, valamint az erősen habzó anyagok állnak legtöbbször a dugulások hátterében.

Előzd meg a gyökér-benövés jelentette veszélyeket!

A kamerás csatornavizsgálat kiválóan alkalmas arra, hogy akár preventív jelleggel átnézesd az otthonodhoz tartozó rendszert. Ha erre évek, évtizedek óta nem került sor, vagy egyszerűen a nemrégiben történt költözéssel összefüggésben ismeretlen a rendszer állapota, akkor megéri a kontrollt főszerepbe helyezni. Nemcsak a kertes ingatlanok esetében fordulhat elő gyökér-benövés és az általa jelentett higiéniai kockázat.

Mi történik ilyenkor? A kevesek által ismert jelenség esetében nem történik más, mint az, hogy bekúsznak az apró repedéseken a nagy gyökérzettel rendelkező növények vékony gyökerei. Ott értékes táptalajra lelve növekednek, míg végül szétfeszítik a csövet. Innentől elég egy kisebb esőzés, és a szennyvíz máris megindul visszafelé, a lakás irányába. Akár panelek földszinti ingatlanjaiban is komoly gondokat jelenthet egy ilyen helyzet. Jobb megelőzni a bajt! A prevenciós céllal igényelt kamerás csatornavizsgálat elsőre felesleges kiadásnak tűnhet, de hosszútávon meghálálja magát az odafigyelés.

Az elzsírosodás természetes jelenség

Tudtad, hogy az elzsírosodás tulajdonképpen természetes folyamat, és idővel minden csőrendszer érintett lehet. Még akkor is sor kerülhet rá, ha egyébként lefolyószűrőt használsz, és nem egyfajta szemetesként alkalmazod a toalettet. Ez utóbbit egyébként sokan nem veszik komolyan, és amikor visszafelé jönnek a lehúzni kívántak, akkor kapkodnak a lefolyótisztítóért. Ha már kialakult a makacs dugulás, akkor profi segítséget érdemes hívni, már csak az ingatlan higiéniájának és tényleges használhatóságának apropóján is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük