Kamerás csatornavizsgálat – A probléma forrása láthatóvá válik!

csatornavizsgálat

A korszerű megoldások idejét éljük. Segítségükkel időt spórolhatunk, olcsóbban kihozhatók a dolgok, és a kényelem sem elhanyagolható szempont. Hasonlóképpen igaz ez akkor is, ha az ingatlanban előforduló gondok helyreállítása a cél. Míg a festés, a lapra szerelt bútorok összeállítása, vagy a csapoknál levő szifonok kitakarítása a cél, addig a házilagos módszerek beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Vannak azonban olyan területek, ahol még a házi használatra szánt eszközök sem biztosítják a helyreállítást.

A toalett, a fürdőszoba és a konyha tipikusan kritikus területnek számítanak a dugulások szempontjából. Még a lefolyószűrő használata mellett is előfordulhat, hogy zsiradék és apró ételmaradék jut a rendszerbe. A régi ingatlanoknál még az odafigyelés ellenére is valós opció a csövek elzsírosodása és az esetleges csere szükségessége. A legjobb döntés ilyenkor a kamerás csatornavizsgálat, amivel a teljes rendszer állapota megismerhető.

Kamerás csatornavizsgálat: Hogy működik?

Képzelj el egy zárt csőrendszert, amiben sötét van, és jobb esetben lerakódások nélkül szolgálja az otthon kényelmét. Nos, ahhoz, hogy az állapotról meggyőződjünk, vagy a hibákra fény derüljön, érdemes belenézni a csövekbe. Ezt a legkönnyebben egy száloptikás eszközzel lehet megtenni, ami megvilágítja a belső felületeket, és így pontosan megismerhető annak állapota. A szakember a cső méretéhez választja meg az alkalmazott eszköz átmérőjét.

Utólagos kontroll

A kamerás csatornavizsgálat során készült felvétel rögzíthető, és így ha a tényleges tevékenység esetén nem sikerül mindenre figyelni, azt utólag, a felvétel alapján is meg lehet tenni. Sokszorosan megéri tehát a módszert prevenciós jelleggel is alkalmazni. Még mindig megfizethetőbb egy ilyen vizsgálat, mint a majdani dugulások, repedések, csőtörések javítása, valamint az esetlegesen szükségessé váló bontás.

A kiváló eredményességgel használt módszer lényege abban rejlik, hogy akár makacs dugulásnál, akár a megelőzést szolgáló használattal alapos átvizsgálás lehetséges. A helyreállítási folyamat is felgyorsítható azzal, ha a szakember pontosan tudja, hol és milyen jellegű problémát keressen. A módszer mellett a womás mosás is hasznos segítőtársa a profiknak, akik a csatornatisztítást ezzel hatékonyan és gyorsan el tudják végezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük