Kamerás csatornavizsgálat – Miért fizess, ha nem muszáj?

dugulás

Kényelmes otthon nagyobb problémák nélkül? Az új építésű ingatlanokban élők joggal várhatják el, hogy minden rendben legyen a beköltözés után évekig. De mi a helyzet a régi házakkal? A használt ingatlan vásárlása magában hordozza azt a kockázatot, hogy esetleg a későbbiekben derül fény rejtett hibákra. Ez persze benne van a pakliban, nem véletlen kerülnek a használt ingatlanok az újak töredékébe.

Felejtsd el a dugulások jelentette stresszt!

Bele kell ebbe törődni? Vagy még a beköltözés előtt feltérképezhető a csatornarendszer? A tapasztalatok azt mutatják, hogy leggyakrabban a nem megfelelően fektetett csövek, az évtizedek alatt elzsírosodott rendszer okoz gondot. A dugulások sok bosszúsággal járnak, és rossz esetben az olyan nélkülözhetetlen szaniterek érintettek, mint a toalett, vagy például a zuhanykabin.

Kamerás csatornavizsgálat költségcsökkentési céllal

A cél természetesen az, hogy minél kedvezőbb áron kihozható legyen a helyreállítás. Kezdetben megéri a lefolyótisztító és a WC pumpa segítségét kérni, ám az rendszerint gyorsan kiderül, ha ezek nem hozzák meg a kívánt eredményt. Ilyenkor a kamerás csatornavizsgálat és a hozzáértő kezek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ne uralkodjon el a pánik rajtad. Tény ugyanis, hogy a dugulás nagyon gyorsan feszült helyzetet eredményez, pláne akkor, ha belegondol az ember abba, milyen költségek, kosz és hosszas munkálatok szükségesek majd a helyreállításhoz.

Helyreállítás bontás nélkül

A jó hír az, hogy ma már nem ugranak neki azonnal a szakemberek a rendszernek, és bontják azt elemeire. A kamerás csatornavizsgálat azt a célt szolgálja, hogy bontás nélkül sikerüljön belepillantani a csövek belsejébe, felfedve ott a legapróbb repedéseket és persze a makacs dugulások pontos helyét. Az eszköz visszanézhető felvételt készít, így utólag is van lehetőség a kiértékelésre és a szükséges teendők tulajdonossal való egyeztetésére. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a helyesen elvégzett kamerás csatornavizsgálat jelentős összegeket takaríthat meg, hiszen célirányosan történhet a helyreállítás.

A prevenció érdekében elvégzett kamerás csatornavizsgálatnak köszönhetően mindig kifogástalan állapotban lehet a rendszer. Ügyelj a szaniterek használatára, s elkerülhető a dugulások és a csőtörés jelentette stressz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük