A duguláselhárítás ünnepnapokon is szükséges lehet! Mutatjuk a megoldást!

duguláselhárítás

Hétvégi program a családdal? Minden kész a tökéletes menühöz és a vendégek is megérkeztek már? Esetleg egyedül, pihenéssel töltenéd a hosszú hétvégét? Az év utolsó hónapjaiban rendszerint megszaporodnak a baráti látogatások, összejövetelek. Ilyenkor a legkevésbé sem szeretnénk olyan problémákkal szembesülni, mint a dugulás.

Az ingatlanhoz tartozó rendszer azonban nem kérdezi meg, mikor duguljon el, s ha nem figyeltél oda rá az elmúlt időszakban, akkor akár makacs dugulás is előfordulhat. Mi a teendő ilyenkor? A legjobb, ha tartasz otthon mindig valamilyen bevált lefolyótisztítót. Könnyen lehet, hogy a dugulás egy minőségi WC pumpával is elhárítható. Ennek érdekében a kerékpárpumpa elvén működő eszköz kitűnő szolgálatot tesz a háztartásban. A nagy vákuumot képező pumpa még a komoly dugulásokkal is elbánhat, persze így sincs garancia arra, hogy az aktuálisan előfordulót sikerül megoldani házilag.

Duguláselhárítás ünnepnapokon, profi segítséggel?

A duguláselhárítás ünnepnapokon éppen úgy szükséges lehet, mint bármelyik hétköznap. A kérdés már csak az, hogy találsz-e olyan szakembert, aki munkaidőtől függetlenül a helyszínre érkezik. Nem érdemes alkudozni azzal, aki nem vállal ilyet, hiszen annak sosincs jó vége. Vannak azonban olyan profik, akik számára a duguláselhárítás ünnepnapokon sem okoz gondot. Célszerű a lakóhelyeden tevékenykedő szakemberek közül választani, így a kiszállási díj sem lesz megfizethetetlen tétel.

Miért ne előznéd meg a bajt?

Bár a dugulások egyik percről a másikra kialakulhatnak, de a legtöbbször már van előjele annak, hogy mi várható. Ha nem is tapasztalsz ilyet, akkor a szaniterhasználati szokásaidból következtethetsz arra, milyen állapotban van a rendszer. Hasonló a helyzet akkor is, ha használt ingatlant vásároltál, és tulajdonképpen fogalmad sincs arról, milyen állapotúak a csövek a mélyben. A megelőzés nemcsak arról szól, hogy időnkét forró vizet vagy lefolyótisztítót önt az ember a rendszerbe. A kamerás cső- és csatornavizsgálat mellett okkal teszik le egyre többen a voksot. A speciális eszközzel a csövek belső felülete térképezhető fel, és a legkisebb hiba is megismerhető.

Az odafigyelésnek és a tudatos, körültekintő szaniterhasználatnak köszönhetően a duguláselhárítás ünnepnapokon elkerülhető, vagy ha mégis baj adódna, akkor néhány mozdulattal, házilag is helyreállítható a rend.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük