Kamerás csatornavizsgálat: Előzd meg a bontást!

Kamerás csatornavizsgálat: Előzd meg a bontást!

A dugulás soha nem jön jókor. Az ingatlantulajdonosok kezdetben lelkesen pumpálnak és öntözik a lefolyótisztítót a rendszerbe, ám ha mindez felesleges, az viszonylag gyorsan megmutatja magát. A szennyvíz áll a WC-ben, nem mozdul, vagy épp ellenkezőleg, a fürdőszobai padlóösszefolyóból ömlik a víz, mindegy, mit nyitsz meg a helyiségben. A várható költségektől legalább annyian tartanak, mint attól, hogy csak bontással lesz megoldható a helyzet. Ez utóbbi viszont igencsak irreális félelem, hiszen az esetek jelentős részében womás csatornatisztítással, vagy a profi kezek által használt csőgörénnyel a helyzet hamar normalizálható.

Kamerás csatornavizsgálat: A helyreállítás célirányosan végezhető!

Az átjárható lefolyókat természetesnek vesszük, holott igenis lehet tenni azért, hogy azok ilyenek is maradjanak. A helyzet komolyságával csak akkor szembesülünk, amikor nem folyik le a szennyvíz, bűz árasztja el a lakást, és a szaniterek egyike, vagy akár mind használhatatlanná válik. A kamerás csatornavizsgálat egyfajta opció azoknak, akik gyorsan és hatékonyan szeretnék feltérképezni, mi rejlik a mélyben, hol van a dugulás oka, milyen jellegű problémáról van szó. Ez nemcsak a helyreállítás módjának megválasztását illetően lehet hasznos, hanem a célirányos megközelítés kapcsán is.

Megelőzés kamerás cső- és csatornavizsgálattal? Érdemes költeni rá!

Nem lehet elégszer elmondani, hogy a megelőzés lehetővé teszi, hogy a rendszer mindig átjárható legyen. Ugyan az elzsírosodási folyamattal idővel szembe kell nézni, de alapvetően egy jól karbantartott rendszer esetében ez is ritkábban fordul elő. Az új építésű ingatlanokban a dugulás rendszerint a nem megfelelő szaniterhasználatra vezethető vissza, míg a régi házaknál már az idő vasfogával is számolni kell. A kamerás csatornavizsgálat a teljes rendszer átvizsgálására alkalmas, akár prevenciós céllal is. Bár a költségektől tartva még mindig túlságosan kevesen döntenek a megelőzés e módja mellett, de ha így a makacs dugulások és lerakódások elkerülhetők, akkor érdemes minél többekhez eljuttatni a korszerű eszköz használatában rejlő lehetőségeket.

Az ingatlan kényelmes használata múlhat azon, hogy a szaniterek és a hozzájuk tartozó rendszer milyen állapotban van. A megelőzés nem felesleges pénzkidobás, sokkal inkább a tudatos hozzáállásról tesz tanúbizonyságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük