Kamerás csatornavizsgálat? Ilyen esetekben ajánlott!

2023. 09. 12.

A profi duguláselhárítás nélkülözhetetlen segítség azokban az esetekben, ha nem működik a pumpálás és a lefolyótisztítók alkalmazása. Fontos, hogy felismerd, mikor szükséges szakembert hívni. A kamerás csatornavizsgálat akár megelőzési céllal is hasznos választás lehet, hiszen így még időben fény derülhet az esetleges apró repedésekre, a gyökér-benövésekre, a lerakódásokra és az elzsírosodott részekre. Ezek egy része sajnos nem megelőzhető, viszont a legtöbbször a helyes szaniterhasználat hozzájárul a rendszer hosszútávú működőképességéhez.

Időnként visszatérő dugulások

A dugulások nem mindig törnek elemi erővel az otthon rendszereire. Sokszor előfordul, hogy a pumpálás és némi lefolyótisztító átmeneti eredményt produkál, ám néhány nap vagy hét múlva ismért megjelenik a dugulás. Ilyenkor érdemes a dolog végére járni, és profi segítségét kérni a rendszer feltérképezéséhez. A visszatérő dugulások hátterében gyakran valamilyen gócpont áll, de nem ritka az sem, hogy a rendszer elzsírosodásából fakadóan nem átjárható az.

Visszafolyó szennyvíz

Ilyen is van sajnos. Főként a toalett esetében szokott előfordulni, hogy nagyobb esőzések után a szennyvíz a lakás felé tör utat magának. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a háttérben a kerti gyökér-benövés áll, ami szinte biztos, hogy csak csőcserével orvosolható. A nagy gyökérzettel rendelkező növények nem szerencsések a földben futó csövek környékén, ott ugyanis az apró réseken utat találnak a gyökerek, és idővel szétfeszítik a cső falát. A visszafelé folyó szennyvíz azonnali beavatkozást igényel, és a kamerás csatornavizsgálat pontosan meghatározza, hol van a gond. Ennek köszönhetően a helyreállítás célirányosan indulhat meg.

Megelőzés

Tudtad, hogy egyre többen keresik a kamerás csatornavizsgálat lehetőségét kifejezetten prevenciós céllal? A tudatosan gondolkodó ingatlantulajdonos nem csupán a szaniterek használatára figyel oda, hanem megelőzés gyanánt időnként a kamerás cső- és csatornavizsgálat jelentette kiadásokra is áldoz. A problémák időben történő felismerése hosszútávon mindenképpen megéri, hiszen nagyobb gondokat, akár csőtörést is sikerülhet ilyen módon megelőzni.

Használt ingatlanvásárlás

Ha az ember már évtizedek óta ugyanabban az ingatlanban él, akkor minden valószínűség szerint ismeri annak minden hibáját, az időnként felmerülő problémákat. Más a helyzet azonban akkor, ha használt ingatlanvásárlás történik. Ilyenkor nemcsak a felújításra, az energetikai korszerűsítésre és persze a belsőépítészeti megoldásokra érdemes hangsúlyt helyezni, hanem a házhoz tartozó rendszerek felülvizsgálatára is. A kamerás csatornavizsgálat lehetővé teszi, hogy az elzsírosodásból fakadó nehézségeknek elejét sikerüljön venni.

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK