Hogyan segíti a csatornatisztítás a dugulások megelőzését?

dugulás megelőzés

A dugulások szinte a rendszerhasználat szerves részeiként felfoghatók. Nem mindegy azonban, hogy az elzsírosodás és az idő vasfoga nyomja rá bélyegét a csatorna állapotára, vagy a helytelen szaniterhasználat áll a háttérben. Míg a régi építésű házaknál az elzsírosodás és az így keletkezett lerakódások szinte kivétel nélkül jelentkeznek, addig az új ingatlanoknál általában a szaniterek és azok nem megfelelő alkalmazása áll a problémák hátterében.

Hatékonyság szakértelemmel

Végső soron mindegy, hogy mitől nem folyik le a víz, a lényeg az, hogy mihamarabb megtörténjen a helyreállítás. A leginkább lelkes ingatlanhasználók maguk igyekeznek a dolog végére járni, és akár a házi használatra szánt csőgörényt is bevetik a siker érdekében. A kérdés csak az, megéri-e ezreket, tízezreket költeni a házilagos duguláselhárításra. A gyakorlat sokszor alátámasztja, hogy a profi csatornatisztítás és duguláselhárítás még napjainkban is jobban megéri, mint időszakosan újra és újra házilag dolgozni a rendszer átjárhatóságán.

Ne feledkezz meg a prevencióról sem!

Ha a makacs dugulásokról van szó, akkor a prevenció kiemelt jelentőséggel bír. A toalett nem szemetes, így abban a használt macskaalomnak, a női higiéniai termékeknek, az ételmaradékoknak semmi helyük. Ha ezektől rendszeresen a WC-ben szabadulsz meg, akkor előbb vagy utóbb biztosan dugulással találkozhatsz. A szakemberek azt javasolják, hogy a kamerás cső- és csatornavizsgálat alapvetően egy hasznos választásnak bizonyul a megelőzés érdekében. Még a legkisebb repedésekre és persze a lerakódásokra is fény derülhet a megoldásnak köszönhetően, így időben megtörténhet a helyreállítás.

Woma csatornatisztítás kiváló eredményekkel

A csatornatisztítás során a magasnyomású vízsugaras duguláselhárítás a leginkább népszerű módszer. Ezt sokan csak woma csatornatisztítás néven ismerik. A spirálos eszköz, vagy népszerűbb nevén a csőgörény a makacs dugulásokkal is elbánik. Bár házilagos használatra is beszerezhető, de korántsem mindegy, milyen méretet választasz, passzol-e az a rendszerhez, és persze milyen módon történik az alkalmazása. A helytelen használattal akár csőtörést és nagyobb gondot is okozhatsz, mint a kiinduló állapot. Megéri tehát profikra bízni a csatornatisztítás és a duguláselhárítás teendőit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük