Kamerás csatornavizsgálat? Kövesd tippjeinket az átjárható lefolyókért!

eldugult lefolyó

Bűz, szennyeződések és használhatatlan szaniterek- ebből 1 is sok, nemhogy az ingatlan több helyiségét is érintse. A duguláselhárítás mindenkinél aktuálissá vált már legalább egyszer az életben. Ha nem szakember végezte, hanem saját erőből sikerült a dolog végére járni, akkor nagy eséllyel egy jó adag magabiztosság van az emberben a témával kapcsolatban. A sikertelenség viszont maga után hozza, hogy a dugulás első komolyabb jeleinél már a szakembert hívjuk. Melyik a jó megoldás? Egyáltalán tehetünk valamit annak érdekében, hogy megismerjük az otthonunkhoz tartozó rendszer állapotát még a baj bekövetkezte előtt?

A kamerás csatornavizsgálat preventív céllal is megéri!

Amikor dugulásról van szó, akkor a legjobb szakemberek a kamerás csatornavizsgálat segítségével igyekeznek a rendszert megismerni. A száloptikás kamerának köszönhetően még a legkisebb repedések is jól láthatók, de ami még fontosabb, hogy az aktuális dugulás jellege felfedezhető. A mai kor embere, ha anyagi lehetőségei engedik, akkor előszeretettel költ a prevencióra. A megelőzés mindig olcsóbb, mint a már kialakult baj orvoslása. Gondoljunk csak az autószerelésre! Hányszor fordul elő, hogy ha korábban szervizbe került volna a gépjármű, akkor olcsóbban kihozható lenne a vele járó költség! Nos, hasonló a helyzet az otthonhoz tartozó rendszerekkel is.

Különösen akkor hasznos a kamerás csatornavizsgálat, ha használt ingatlan vásárláson vagy túl, és elkerülnéd a váratlan meglepetéseket. Sokan nem szeretjük ezeket, pláne akkor, ha az otthon kényelméről, annak komfortos használatáról van szó. A tapasztalatok szerint a prevenció mindig jobban megéri, érdeme erre a duguláselhárítás kapcsán is odafigyelni.

Ha már baj van…

Igen, ilyen is előfordulhat. Még a legnagyobb körültekintés esetén is eldugulhat a rendszer, s ha tudod, hogy Te mindent megtettél ellene, helyesen használtad a szanitereket, akkor nincs miért bűntudatodnak lenni. A régi csöveknél a rendszer természetes elzsírosodása ellen nem sokat tehetsz, maximum ha már baj van, akkor azonnal szakembert hívsz. Az évek alatt összeszűkült keresztmetszet ellen a forró víz már nem sokat segít, viszont a profik szakértelme és megfelelő eszközei annál inkább.

Cserére szorul a csövek egy része? Ahelyett, hogy a magas áraktól tartanál és a munkálatokkal járó felfordulástól, inkább érdemes olyan szakembert választani, aki korrekt árajánlattal szolgál. Ez a megbízhatóság fontos ismérve, és sokat leszűrhetsz belőle arról, hogy milyen munkára számíthatsz annak minőségét és gyorsaságát illetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük