Hol rontom el a lefolyóhasználatot? A kamerás csatornavizsgálat megmutatja!

lefolyó tisztítás

A dugulások megelőzhetők. Ugye, milyen egyszerűen hangzik? Pedig tényleg így van! Ha újépítésű házban élsz, akkor tulajdonképpen a nulláról indul a dolog, és tényleg csak rajtad múlik, mennyire vigyázol a rendszer épségére. Más a helyzet a régi építésű ingatlanoknál, ahol a rendszer korszerűsége is hagyhat maga után némi kívánnivalót, továbbá nem tudhatjuk, az előző tulajdonost milyen szaniterhasználati szokások jellemezték. Ilyenkor akár prevenciós jelleggel is kitűnő választásnak bizonyul a kamerás csatornavizsgálat.

Lefolyó bakik

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy a lefolyók nem nyelnek el minden szemetet, és előbb vagy utóbb megmutatja hátulütőit az, ha például a toalettet szemetesként használod. A hétköznapi rohanásban azonban a lefolyószűrő ellenére is leengedjük néha az ételmaradékokat, vagy a toalettbe kerül egy-egy női higiénia termék- akár a véletlennél fogva is. Persze, ha szisztematikusan és odafigyelés nélkül öntöd a WC-be az ételmaradékokat és a használt macskaalmot, akkor még kevesebbet kell várnod arra, hogy a duguláselhárítás aktuálissá váljon.

Laikusként nem tudhatod, hol a baj

Mit tesznek a legtöbben akkor, ha eldugul valamelyik lefolyó? Hát persze, hogy a jó öreg WC pumpához nyúlnak! Ha nálad is évekkel ezelőtt volt lecserélve, akkor célszerű ezúttal a korszerű típusok közül válogatni, méghozzá a nagy vákuumot létrehozó fajták valamelyike mellett dönteni. A felül kerékpár pumpára hasonlító pumpával megkockáztatjuk, hogy a makacs dugulásoknak is búcsút mondhatsz, ráadásul vegyi anyagok nélkül.

Kamerás csatornavizsgálat azonnal?

Amikor nem megy le a szennyvíz, és akár a toalett az érintett, akkor bizony azonnali segítségre van szükség. Amennyiben a dolog már elharapódzott, akkor a házilagos módszerek sokszor nem elegendők, és profi eszközökre van szükség. Ugyan a csőgörény, és a professzionális készülékek már néhány kattintással beszerezhetők, de a profizmust és a szakmai gyakorlatot nem helyettesíthetik. Nem véletlen, hogy a mai kor embere ezek helyett inkább a profi duguláselhárítás és a kamerás csatornavizsgálat mellett dönt. A megfelelő szakember segítségével gyorsan átjárhatóvá tehető a rendszer, és a kamerás csatornavizsgálat előnyeinek köszönhetően akár a legkisebb repedések is felfedezhetők, ezzel a prevenció érdekében is téve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük