3+1 érv a kamerás csatornavizsgálat mellett

eldugult csatorna

Gondoltál már arra, hogy a prevenció érdekében az otthonodhoz tartozó rendszeres esetében is érdemes tenni? A mai kor embere leginkább kerüli azokat a kiadásokat, amelyek nem szükségszerűek. Az Európa-bajnok infláció és az elképesztő élelmiszer árak mellett a megelőzés gyakran háttérbe szorul, pedig ennek nem kellene így lennie.

A kamerás csatornavizsgálat speciális eljárás, amit rendszerint a duguláselhárítással foglalkozó szakemberek szoktak végezni. Ha tehát számukat csak akkor tárcsázod, ha nagy a baj, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy akár meg is előzhetnéd az átjárhatatlan rendszerek jelentette gondokat. Tarts velünk, cikkünkben az eljárás melletti érveket vesszük górcső alá!

1. Régi ingatlanoknál szinte kötelező!

Az ingatlanpiac jelenlegi helyzetét látva az új építésű házak iránt egyre kisebb a kereslet. Nem véletlen, hogy a mégis vásárlók inkább a használt, felújításra szoruló házak mellett teszik le a voksot. Esetükben azonban óhatatlanul is felmerülhet, hogy akár egész rendszerek korszerűsítésre szorulhatnak. A csatornákkal, a szaniterekhez társuló csövekkel kapcsolatban egy sor problémától kímélheted meg magad, ha még a költözés környékén megvizsgáltatod azokat.

2. A repedések is felfedezhetők

A kamerás csatornavizsgálat nagy előnye, hogy segítségével a szakember bepillanthat tulajdonképpen a rendszer belsejébe. A már kialakult dugulás helye így pontosan felmérhető, de akár megelőzési jelleggel is történhet a vizsgálat, s így az apró repedések időben észlelhetők. Ennek nyilvánvaló előnye, hogy a csőtörés előtt cserélhető az elem, ezzel sok későbbi költségtől megkímélve magad.

3. Visszanézhető a felvétel

A kamerás csatornavizsgálat során készült felvételt rögzíti a szakember, s ennek köszönhetően visszanézhető az, esetleges apró hibákat felismerve, és azonnal orvosolva. A korszerű eszköz profi kezekben valós segítséget jelenthet a helyreállítás és a prevenció terén is.

+1. Célirányos helyreállítás

Nehéz a dolga az embernek akkor, ha nem tudja, mivel áll szemben. A különleges módszernek hála betekinthet a szakember abba a rendszerbe, ami egyébként az otthon kényelmét szolgálja. A cső méretének megfelelő száloptikás eszközzel célirányosan belőhető, hogy hol van dugulás, merre van repedés vagy gyökér-benövés, s innentől a rendszer átjárhatóvá tétele hatékonyabban oldható meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük