Kamerás csatornavizsgálat nélkül nem megy?

kamerás csatornavizsgálat

A dugulás a teljes ingatlan kényelmét befolyásolhatja. Sajnos tény, hogy a régi rendszerek már a természetes elzsírosodásból adódóan is problémásak lehetnek. A használt ingatlan vásárlásakor egy sornyi teendő adódik, és ezek közül nem érdemes kihagyni a kamarás csatornavizsgálat kínálta lehetőségeket.

Kamerás csatornavizsgálat az egyetlen megoldás?

A szakemberek által alkalmazott száloptikás eszköz tulajdonképpen az egyetlen módja annak, hogy a csöveket belülről fedezzék fel a hozzáértők. Ennek köszönhetően a csövek falán levő lerakódásokra éppen úgy fény derülhet, mint a dugulásokra, vagy az azokat megelőző állapotra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a házilagos duguláselhárítás sikertelenségekor tényleg a profi eszköz és a hiba pontos helyének meghatározása hozhatja meg a segítséget.

Mindenki így csinálja?

A duguláselhárítás területén otthonosan mozgó szakemberek a korszerű eszközökre esküsznek, de szép számmal vannak jelen közöttük olyanok is, akik a kamerás csatornavizsgálat nélkül is hatékonyan teszik átjárhatóvá a rendszert. Ez az aktuális állapottól éppen úgy függ, mint az eltelt évek, évtizedek alatt megszerzett gyakorlattól és tapasztalattól. Az biztos, hogy a kamerás csatornavizsgálat segítségével a rendszer egészéről képet lehet kapni, ez pedig akár prevenciós céllal is igen hasznosnak bizonyul.

Pumpa, lefolyótisztító és társai

Ha dugulás, akkor lefolyótisztító és pumpa. Ezek biztosan jó szolgálatot tesznek, ha mindig kéznél vannak. Egy jó pumpával nagy vákuum hozható létre, ami még a makacs dugulásokat is megszüntetheti. Ehhez jöhet hozzá valamilyen, de kizárólag egyfajta lefolyótisztító, ami erősen maró hatásával a kisebb dugulásokkal elbánhat. A természetes alapanyagok hívei az ecet és a szódabikarbóna együttes erejében hisznek, s bár tényleg megoldást hozhatnak ezek, de a komoly dugulásokkal szemben sajnos a legtöbbször tehetetlenek.

Megéri feltérképezni a rendszert!

Bár az aktuális gazdasági és inflációs környezetben a legtöbben igyekeznek a plusz kiadásokat elkerülni, de mégis érdemes figyelni arra, hogy miként lehetne a költséges javításokat megelőzni. A csőrendszer feltérképezése a kamerás csatornavizsgálat során kifejezetten hasznos lehet annak érdekében, hogy az állapotot megismerhesd, és ennek tudatásban dönthess az esetleges tisztításról, egyes elemek cseréjéről, megelőzve a makacs dugulásokat, gyökér-benövéseket és repedéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük