Csatornatisztítás? Az őszi teendők már most aktuálisak!

csatornatisztítás

Az őszi hetek sokaknál már a télre történő felkészülésről szólnak. Ugyan a globális felmelegedés és a klímaváltozás következtében jó eséllyel nem számíthatunk zord hidegre, de valljuk be, tartogatott már meglepetéseket az időjárás az elmúlt években. Nemcsak az ingatlan hőszigetelése, vagy szükség esetén a megfelelő mennyiségű tüzelőanyag beszerzése a cél ilyenkor, hanem általánosságban az ingatlannal kapcsolatos feladatok elvégzése is.

A hűvös őszi reggelek néhány hónap múlva fagyba csapnak át, és ilyenkor már szeretjük az otthon melegét élvezni. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha minden rendszer optimálisan működik. Alapvető cél lenne ez, ám míg nyáron könnyebben állunk neki a helyreállítási teendőknek, addig télen még a csatornatisztítás is nyűglődésnek számít. Amit meg lehet előzni, azzal érdemes foglalkozni preventív céllal.

Elzsírosodás és lerakódás

Az otthonhoz tartozó csatornarendszer optimális esetben kifogástalanul működik. Ami azonban használatban van, idővel problémákat is mutathat. A csövek falán jelentkező lerakódások, az elzsírosodás természetes folyamat, viszont ha elhanyagoljuk, akkor nagymértékben csökkentheti a csövek keresztmetszetét, és idővel akár makacs dugulások kialakulásához is vezethet. Nem véletlen, hogy a szakemberek is javasolják a preventív céllal végzett csatornatisztítás elvégzését.

Woma csatornatisztítás profikkal

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a dugulások esetén a legtöbbször bontás nélkül is megoldható a helyzet. A magasnyomású vízsugaras duguláselhárítást más néven woma csatornatisztításként is ismerhetjük. A csőgörény hasonlóképpen hasznos, ám rendszerint a darabos szennyeződések eltávolításakor váltja be a hozzá fűzött reményeket. Ez a spirális eszköz ma már háztartások számára is elérhető, viszont kérdéses, hogy érdemes-e vele laikusként próbálkozni. Akár nagyobb bajt is okozhatsz a hozzáértés hiányában, mint amekkora már egyébként is van.

Régi házaknál különösen aktuális a csatornatisztítás

A csatornatisztítás a régi házak esetén mindenképpen aktuális, de ha most vásároltál használt ingatlant, akkor is érdemes elgondolkodni azon, hogy megbizonyosodj a rendszer állapotáról, valamint az esetleges hibákat még most, a téli hideg beköszöntése előtt orvosold. A csövek falára rakódott zsíros, idővel megszilárduló réteg természetes folyamat eredményeként jön létre, eltávolításához azonban mindenképpen profi eszközökre és hozzáértésre van szükség. Fontos, hogy ha az érintett csőszakasz cseréjére van szükség, akkor érdemes ezt mielőbb elvégeztetni, hiszen költséghatékonyabb, mint a rendszeresen előforduló dugulásokkal szembesülni és azokat időről-időre megszüntetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük