Duguláselhárítás ünnepnapokon: 5 ok, amiért ne várj tovább!

duguláselhárítás

Az ünnepnapok és a hosszú hétvégék a legtöbbeknél a kikapcsolódásról és a pihenésről szólnak. Ilyenkor hallani sem akarunk a hétköznapi gondokról, és kicsit kiszakadnánk azokból. Vannak azonban olyan helyzetek, amelyek nem várhatnak, és azonnali beavatkozást igényelnek. A duguláselhárítás ünnepnapokon is szükséges lehet. Ilyenkor általában a házilagos megoldásokkal próbálkozunk, és valahogy igyekszünk kihúzni a dolgot legalább a következő munkanapig. A háttérben a takarékoskodás és a problémák elkerülése áll. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy miért érdemes szakembert hívni a duguláshoz, akár ünnepnapon is.

1. Komfortos otthon

A szaniterek az otthon kényelmét biztosítják, ezért ha csak egy is kiesik közülük a dugulás miatt, azt bizony meg lehet érezni. Különösen nagy a gond, ha a toalett érintett, vagy a zuhanykabinban vannak problémák, hiszen ezek nem pótolhatók az ingatlanhasználat során.

2. Nagyobb baj is lehet

A dugulás mindig egy jel. Olyan, mint a láz, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy baj van a szervezetben. A pontos okok meghatározásához azonban szakemberre van szükség. Nincs ez másként akkor sem, ha egyszerűen nem megy le a szennyvíz a toalettből, vagy a kád esetében tapasztalsz hasonlót. Bár ritka, de előfordulhat, hogy a kerti gyökér-benövés áll a háttérben, ami csőcserét tehet szükségessé.

3. Mire várnál?

Lefolyótisztító, pumpálás, öblítés, újabb lefolyótisztító, slag, csőgörény és társai. A házilagos duguláselhárításnak megszámlálhatatlan módja van, és mindenki másra esküszik. Ha azonban nem működik a pumpálás és a lefolyótisztítók használata, akkor valószínűleg még három-négy napos próbálkozás után sem fogják azok meghozni a kívánt eredményt.

4. Hétköznap több időd lesz?

Az időhiány rendszerint jellemző a munkanapokra. A bevásárlás, a szülőknek nyújtott segítség, a gyermekek koordinálása, a takarítás és a munkavégzés mellett alig akad másra idő, és gyakran még a 24 óra is kevésnek bizonyul az elvégzendő feladatokra. A kérdés tehát az, hogy holnap több időd lesz a szakembert fogadni, vagy inkább szeretnél minél hamarabb túl lenni a dolgon, és rendben tudni az érintett szanitert.

5. Profikkal gyorsabb

Nem véletlen hogy a csatornatisztítás és a duguláselhárítás feladatát egyre többen bízzák szakemberekre. Persze a kezdeti lelkesedést kihasználva megpróbálhatsz valamilyen lefolyótisztítót bevetni, de ha nem jársz sikerrel, a profi duguláselhárítás ünnepnapokon is hatékonyabb segítséget kínál, mint a napokon keresztüli, házilagos bajlódás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük