Csatornatisztítás és társai – Készítsd fel otthonod a meleg hónapokra!

2024. 03. 6.

Van kedvenc évszakod? Tavasszal lassan vége a fűtési időszaknak, lekerülhetnek a meleg ruhák, és a szabadtéri programok ideje is elérkezik. Az előző évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a tavasz várhatóan idén is bombaként robban majd. A meleg a szabadba csábít, és a kellemes hőmérséklet ideális ahhoz, hogy a szükséges ház körüli teendőket elvégezzük. A nyári forróságban a kültéri munkálatok egyébként sem javasoltak, és valljuk be, a tikkasztó hőségben inkább bújnánk el a hűvös szobában, vagy lubickolnánk valamelyik strandon. Milyen teendők várnak azokra, akik már most tennének a lakásfelújítás, a korszerűsítés érdekében? Tarts velünk, és tervezzük meg együtt a tavaszi menetrendet!

Kertépítés, tavaszi korszerűsítés

A hagymás növények már kibújtak, a fák lassan teljesen virágba borulnak. A kertrendezés feladatai a téli romok eltakarításával indulnak. A lehullott levelek, elszáradt növények eltávolítása mellett a metszésre is érdemes hangsúlyt helyezni. Most van itt az ideje, hogy megakadályozd a növények elburjánzását. Ha nagy gyökérzetet növesztő növényeket telepítesz, akkor mindenképp ügyelj arra, hogy ne a földben húzódó csatornák környékére tedd azokat. A gyökér-benövés valós kockázat, és a prevencióval sok bosszúságtól kímélheted meg magad.

Csatornatisztítás

A megelőzést a rendszer állapotára is érdemes kiterjeszteni. A kamerás cső- és csatornavizsgálat lehetővé teszi, hogy a belső lerakódásokra, elzsírosodásra, az esetlegesen felmerülő problémákra még időben fény derüljön. Ne feledd, megelőzni mindig könnyebb a bajt, mint utólag orvosolni azt. A csatornatisztítás womás  mosással történik, de ha már felütötte a fejét a dugulás, akkor az ingatlan belső helyiségei felől a mechanikai módon üzemelő, laikusok körében csak csőgörényként ismert eszköz hozhatja meg a várt eredményt.

Árnyékolók minden mennyiségben

A csatornatisztítás segítségével elkerülhető, hogy a nyári forróságban dugulással találd magad szembe, vagy elképesztő bűz nehezítse meg mindennapjaid. Az optimális belső mikroklíma érdekében viszont biztosan nem érdemes elmenni az árnyékolás kérdése mellett. Jó esetben van egy fa az ablak előtt, ami megfelelő árnyékot biztosít. Ennek hiányában a redőnyök bizonyulnak a leginkább praktikusnak. A napvitorla kültéri felszerelés esetén az árnyékot adó zöldek hiányában is távol tartja a napsugarakat.

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK