Itt a tavasz! Jöhet a csatornatisztítás?

Itt a tavasz! Jöhet a csatornatisztítás?

A tavaszi hónapok kicsalogatják az embert a szabadba, s néha elképedve látjuk, hogy az idő bizony nem ment el nyomtalanul az ingatlan állapota mellett. Nem véletlen, hogy már a tavaszi időszaktól indulnak a lakásfelújítások. A megelőzés jegyében érdemes odafigyelni azokra a területekre is, amelyek aktuálisan nem mutatnak meghibásodást. Ez azért van így, mert valószínűleg a karbantartás nem maradt el esetükben.

Házi megoldások vagy profi csatornatisztítás?

Az ingatlanhoz tartozó rendszerek kapcsán a folyamatos karbantartás megmutatja magát a kifogástalan működéssel összefüggésben. A csatornatisztítás aktívan hozzájárul ahhoz, hogy a rendszerben a lerakódások és az elzsírosodás ne jelentkezzenek makacs dugulás formájában. Természetesen Te is kellesz ahhoz, hogy ez valóban így legyen. Milyen szaniterhasználati szokások jellemzik mindennapjaid? Gyakran bajlódsz a vissza-visszatérő dugulásokkal? Mindent a toalettbe öntesz, vagy ügyelsz arra, hogy a lefolyók tiszták maradjanak? A probléma már csak akkor üti fel a fejét, ha makacs dugulásról van szó. Ilyenkor pedig sok esetben már nem elég a házilagos szódabikarbóna és ecet lefolyóba öntözgetése.

A csatornatisztítás profikat igénylő feladat, s mint ilyen, költségekkel jár. Érdemes azonban átgondolni, hogy valóban a kiszámíthatatlanul működő rendszert választanád, vagy karbantartanád, és úgy indulnál neki a nyárnak, hogy biztosan nem fogsz bűzzel, visszafelé folyó szennyvízzel szembesülni.

Induljon csatornatisztítással a felkészülés!

A tavaszi időszakban a még kellemes hőmérsékletben hasznos lehet a homlokzat felújítása és persze a kerti munkálatok elvégzése is. A csatornatisztítás teendőin jobb hamarabb túlesni, onnantól pedig építheted azt a környezetet, amiben igazán jól érzed majd magad a nyáresti borozgatások és a forró nappalokon való fürdőzés során. Egészen méretes medencék elérhetők ma már, így ha nem utaznál el, vagy a strandokon uralkodó tömeget kerülnéd, akkor is igényes környezetben hódolhatsz a fürdőzés élményének.

Kertépítés saját kezűleg – figyelj a csövek közelségére!

Ahhoz, hogy a kert valóban elnyerje a tetszésed, a falak, a kültéri burkolatok, a füvesítés, igény szerint sziklakert, karbantartott kerítés és egy kényelmes kiülő is szükségesek. Egyéni preferencia függvénye, hogy a kertépítést magad végzed-e. Amennyiben igen, akkor ügyelj arra, hogy a nagy gyökérzettel rendelkező növényeket soha ne a talajban levő csövek közelébe telepítsd. A szakemberek nyomvonal meghatározással is állnak rendelkezésre, végső soron a gyökér-benövés problémáját megelőzve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük