Lefolyótisztító vagy profi segítség? Ilyen a duguláselhárítás ünnepnapokon!

Lefolyótisztító vagy profi segítség? Ilyen a duguláselhárítás ünnepnapokon!

Ha a duguláselhárítás témája kerül szóba, akkor a legtöbben azonnal a fejünket fogjuk, és eszünkbe jutnak a végeláthatatlan pumpálással töltött órák. Ehhez jönnek még hozzá a lefolyótisztítók, az öntögetés, várakozás, majd az ismételt pumpálás. Mikor lesz ennek vége? Mit csináltam rosszul? Hogyan lehetne gyorsan a dolog végére járni? Megéri a házi használatra szánt csőgörény? A probéma ott kezdődik, hogy kiemelt hangsúlyt érdemes a prevencióra helyezni. De mi a helyzet akkor, ha már beütött a baj?

Tájékozódj előre a várható költségekről!

A duguláselhárítás ünnepnapokon különösen problémás, hiszen ilyenkor nem minden szakember vállal kiszállást. Ha mégis, akkor számítani lehet arra, hogy plusz költséget számol majd fel. Hogy ne érjen meglepetés, már a telefonos egyeztetés alkalmával megéri tájékozódni a várható kiadásokról. Sokan még mindig azt hiszik, hogy szégyen erről beszélni, pedig tény, hogy mindenki pénzből él, és a szolgáltatások ára igencsak megugrott az elmúlt évben.

Gyors segítség, amikor a legnagyobb szükség van arra

A szakember nemcsak a kamerás cső- és csatornavizsgálattal áll rendelkezésre, hanem abban is nagy segítség lehet, hogy a visszafolyó szennyvíz okára gyorsan fény derüljön. Nem ritka, hogy a kerti gyökér-benövés okozza, de a padlóösszefolyó dugulása is állhat a háttérben. Sokszor egészen banális okok miatt jelentkezik a rendszer használhatatlansága. Az ételmaradékok, a WC-be öntött zsiradék, macskaalom és a női higiéniai termékek szinte azonnal képesek eldugítani a rendszert. A nedves helyiségnek számító fürdőszoba, konyha és WC egyúttal az ingatlan kényelmes használatát is biztosítják, ezért ha itt nem működik valami, akkor bizony azonnali beavatkozásra van szükség. Lehet várni, próbálkozni a házilagos módszerekkel, de végül azon kapja magát az ember, hogy itt az este, és a toalett még mindig nem funkcionál.

A duguláselhárítás ünnepnapokon is elérhető szolgáltatás. Ismerd fel, mikor kell profikat hívni, és ne bajlódj órákon keresztül a gyakran már eleve veszett üggyel! A lakóhelyeden munkát vállaló szakembereknél érdemes érdeklődni, sőt, sok esetben saját weboldallal és részletes információkkal is rendelkeznek a valóban profik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük