Duguláselhárítás ünnepnapokon és hétköznap: Mi a különbség?

Duguláselhárítás ünnepnapokon és hétköznap: Mi a különbség?

Eldugult lefolyó nehezíti mindennapjaid? A kézmosó és a mosogató esetében még könnyű helyzetben vagy, hiszen ezeknél a szifon kitisztítása gyakran meg is oldja a helyzetet. De mi történik akkor, ha nem? Nos, ilyenkor jön a pumpálás és a tutinak bélyegzett lefolyótisztító készítmények beszerzése. Vannak, akik hajlamosak akár többfélével is próbálkozni, pedig a kipárolgó anyagok miatt ez korántsem bizonyul hasznosnak. Mit tehetünk, ha a duguláselhárítás ünnepnapokon lesz aktuális? Miben különbözik ez attól, ha egy hétköznap nem sikerül a WC-t lehúzni?

Hétköznap könnyebb a duguláselhárítás?

A hétköznapok rohanásában általában benne vagyunk egy általános pörgésben, amikor a problémamegoldás is gyorsabban megy. A hétvégére, vagy az említett ünnepnapokra, hosszú hétvégékre „leeresztünk”, és nehezebben viseljük a felmerülő nehézségeket. Valljuk be, a dugulás bizony igencsak nagy nehézség, főleg akkor, ha a pumpálásra és a lefolyótisztítóra sem reagál a helyzet. Ugyan ma már otthonra is beszerezhető csőgörény, de valljuk be, a legtöbben aligha tudják, mekkora méretre van szükség, és egyáltalán hogyan kell szakszerűen alkalmazni azt. Az eredmény akár csőrepedés is lehet, ami már valóban költségesebb mulatság.

Kérdezz rá, milyen költségekre számíthatsz!

A szakemberek azt javasolják, hogy ha egy óra alatt nem javul a helyzet, akkor érdemes profi segítséget kérni. A duguláselhárítás ünnepnapokon is elérhető, ha a megfelelő csapatnál érdeklődik az ember. Igen, még mindig sokan tartanak a magas költségektől, a drága kiszállási díjtól és a plusz kiadásoktól az ünnepi extrákkal együtt. Fontos, hogy saját megnyugtatásunk végett, már a telefonos egyeztetés alkalmával rákérdezhetünk a várható költségekre. A mai korban a saját weboldallal rendelkező profik már ezen a felületen megosztják a szükséges tudnivalókat, de az élőszónak jobban hívők egyszerűen csak kérdezzék meg azt, amire választ szeretnének kapni. Mindannyian anyagiakból élünk, ezért természetes, hogy tudni szeretnénk, milyen kiadásokkal számolhatunk akkor, ha a duguláselhárítás ünnepnapokon vagy éppen egy átlagos hétköznap lesz szükséges.

Prevenció, prevenció, prevenció

Ugyan a megelőzéssel, a szaniterek állapotára való odafigyeléssel sokat tehetünk a mindig átjárható lefolyók érdekében, de ha közben egyfajta szemetesként tekintünk a WC-re, akkor a helyzet nem sokat változik. Fontos az is, hogy a kertben a nagy gyökérzettel rendelkező növényeket a csatornáktól távolra telepítsük, ezzel a gyökér-benövés ellen tehetünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük