Duguláselhárítás ünnepnapokon – Megéri egyáltalán házilag próbálkozni?

Duguláselhárítás ünnepnapokon – Megéri egyáltalán házilag próbálkozni?

Az idei évben több hosszú hétvégéhez is szerencsénk lesz. Ezek azok az alkalmak, amiket sokan már nagyon várunk. A tapasztalatok szerint a kétnapos hétvége nem alkalmas arra, hogy átadjuk magunkat a pihenésnek, hiszen rendszerint ezeken a napokon érjük utol magunkat, és tesszük rendbe kicsit az életünket. Más a helyzet a hosszú hétvégékkel. Barátokat, családtagokat hívhatunk meg, és akár reggelig mehet a buli. Feltéve, ha használható a toalett.

Készülj fel a váratlanra!

A dugulások Murphy-törvénye szerint mindig a legrosszabbkor jönnek. A szaniterhasználati szokások nagymértékben befolyásolják, hogy mekkora kockázatuk van az eldugult lefolyóknak. Nem mindegy az sem, mennyire vagyunk felkészülve egy ilyen helyzetre. Hasznos, ha mindig van otthon lefolyótisztító, ami akár preventív céllal is bevethető. Gondolkodtál már azon, hogy az ősrégi WC pumpát érdemes lenne lecserélni? Tudtad, hogy ma már korszerű, nagy vákuumot használó eszközök is beszerezhetők? Ugyan kissé többe kerülnek, mint a legegyszerűbb, hagyományos pumpa, de hatékonysága is jelentősen meghaladja azt.

Duguláselhárítás ünnepnapokon: Mi a teendő?

Az azonnali stressz után nem árt, ha van mihez nyúlni. Pumpa, lefolyótisztító – mint már említettük, ezek alapnak számítanak. Az ecet és a szódabikarbóna kettőse is képes elbánni a kisebb dugulásokkal. Azt viszont már harminc perc próbálkozás után is észre fogod venni, ha nem sikerül átjárhatóvá tenni a rendszert. Meddig érdemes várni a szakember kihívásával? Semeddig! A duguláselhárítás ünnepnapokon is elérhető, a profi segítséggel pedig jó esetben gyorsan a kialakult helyzet végére lehet járni.

Mennyibe fog kerülni?

S hogy mennyi az annyi? A szakmunka díjával kapcsolatban egyébként is ez jut azonnal az ember eszébe, pláne akkor, ha a duguláselhárítás ünnepnapokon válik szükségessé. A telefonos egyeztetés során nemcsak a felmerült helyzetet érdemes vázolni, hanem kérhetsz egy körülbelüli árajánlatot is. A gyakorlattal rendelkező szakemberek rendelkeznek árlistával. Persze a tényleges duguláselhárítás során jöhetnek váratlan helyzetek, de így legalább a megrendelő tisztában lehet azzal, milyen anyagi vonzatra számíthat.

A duguláselhárítás kapcsán sokan attól tartanak, hogy bontani is kell, az pedig időigényes, és persze magasabb költségvonzattal járó feladat. A jó hír az, hogy az esetek jelentős részében akár félóra is elegendő lehet ahhoz, hogy a szakember újra átjárhatóvá tegye a rendszert. Ha mégsem sikerülne így, akkor jöhet a kamerás cső- és csatornavizsgálat, amivel pontosan behatárolható, hogy hol és milyen probléma áll fenn. Célirányosan gyorsabban megy a duguláselhárítás ünnepnapokon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük