Régi ingatlanoknál szinte kötelező lenne a csatornavizsgálat

2024. 02. 21.

A kamerás csatornavizsgálat elvégzésére leginkább akkor kerül sor, ha valamilyen dugulás, elázás jelentkezik. Vannak szakemberek, akik azonnal elkezdik a womás mosást, a mechanikus tisztítást, mások a kamerás cső- és csatornavizsgálat segítségével mérik fel a helyzet súlyosságát. Ez utóbbira főként akkor van szükség, ha nem egyértelmű a helyzet, vagy a teljes rendszer állapotával szeretnénk tisztában lenni. Ez egyébként akkor is kitűnő szolgálatot tesz, ha használt ingatlanba szeretnél beköltözni, és megismernéd, milyen állapotban van a hozzá tartozó rendszer. Miért lényeges ez? Hogyan történik a kamerás csatornavizsgálat?

 Elzsírosodott rendszer

Tudtad, hogy a régebbi házaknál fennál a kockázata a rendszer elzsírosodásának? Ez egy természetes folyamat, és a használattal együtt, folyamatosan jelentkezik. Mit tehetsz ellene? Elsősorban érdemes a beköltözés előtt, vagy azt követően rövid időn belül egy kamerás csatornavizsgálatot kérni a szakemberektől. Ezt akár prevenciós céllal is lehet igényelni. A rendszer kamerás feltérképezésével megtudhatod, hogy van-e elzsírosodás, lerakódás, és hatékonyan tehetsz is ezek ellen. Sok esetben a mechanikus vagy a womás tisztítás elegendőnek bizonyul, de a nagyon elavult rendszereknél akár a csövek cseréje is szóba kerülhet. Igen, valóban költségekkel jár ez utóbbi, de jobb megelőzni a bajt, mint akkor kapkodni, ha egyszerűen nem megy le a szennyvíz, vagy akár már a lakást is elöntötte az.

Milyen szaniterhasználati szokásaid vannak?

Odafigyelsz arra, hogy mi kerül a lefolyóba? Használsz lefolyószűrőt? Mi a helyzet a hajszálakkal? A WC-be öntöd a romlott ételt? Azok közé tartozol, akik csak akkor hívnak szakembert, ha azonnali duguláselhárításra van szükség? A dugulások jelentős része megelőzhető lenne azzal, ha az ingatlanok használói tudatosabbak lennének a szaniterek megfelelő védelmével. A szifon tisztítása, a rendszer forró vízzel történő átöblítése mellett az erősen habzó anyagok mennyiségének optimalizálása egyaránt lényeges. A WC nem szemetes, s ezt egyetlen nap sem szabad elfelejteni. A lefolyótisztító készítmények prevenciós céllal is időnként a lefolyóba önthetők, ráadásul a kamerás csatornavizsgálat kínálta lehetőséggel is élhet az ember időnként. Az odafigyelés meghálálja magát.

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK