Miért hasznos a kamerás cső- és csatornavizsgálat elvégzése?

2024. 02. 18.

Hallottál már a kamerás cső- és csatornavizsgálat kínálta lehetőségekről? Ha olyan szerencsés vagy, hogy nagyfokú dugulással még nem találkoztál otthonodban, akkor valószínűleg nem érezted még a módszer áldásos hatásait. Abban az esetben viszont, ha bajlódtál már órákat az eldugult lefolyóval, és a lefolyótisztítók, a pumpálás és a házi módszerek sem hozták meg a várt hatást, akkor már valószínűleg tisztában vagy azzal, milyen hasznos tud lenni a kamerás csatornavizsgálat.

Professzionális megoldás régi és új ingatlanokban egyaránt

A módszer nem több és nem kevesebb, mint amit az elnevezés takar. A szakember által végzett, professzionális eszköz segítségével belülről sikerül feltérképezni az ingatlanhoz tartozó rendszert. Ránézésre gyakran nem tudni, hogy mi áll a háttérben, ezért még a jelentős tapasztalattal rendelkezőknek is jól jön, ha a száloptikás eszközzel sikerül belőni, hol és milyen jellegű a gond.

Jobb megelőzni a bajt!

Sokan attól félnek, hogy vagyonokat fog elkérni a szakember. Ez is lehet egy szempont a házilagos duguláselhárítás mellett, csak hosszútávon nem biztos, hogy kifizetődő. Nem beszéltünk még a feszültségről, amit egy ilyen helyzet okoz. Ahogy egyre több lefolyótisztító ment a rendszerbe, és még mindig nincs javulás, úgy nő a stressz, hiszen az ingatlanhasználathoz nélkülözhetetlen folyamatok a nedves helyiségekben, vagyis a dugulások lehetséges helyein zajlanak.

Gyökér-benövés: Hallottál már a kockázatairól?

A kamerás csatornavizsgálat alkalmas arra, hogy a gyakran rejtve maradó kerti gyökér-benövésektől sikerüljön időben megszabadulni. Előfordul ugyanis, hogy ha a csövek a nagy gyökerekkel rendelkező növények társaságában vannak, akkor az apró réseken bekúsznak a gyökerek, és innentől fogva idő kérdése, mikor reped el a cső, és egy esős napon megindul a szennyvíz az ingatlan irányába. Arra is akad példa, hogy ez társasházak földszinti lakásában történik meg, ezzel nem kis gondot okozva az ingatlanban élőknek. Mi a megoldás? Elegendő a tudatos szaniterhasználat? A tapasztalatok szerint nem. A kamerás csatornavizsgálat prevenciós céllal is javasolt, így időben felismerhető minden olyan helyzet, ami a jövőben gondot okozhat.

Kamerás csatornavizsgálat akár ünnepnapokon is

A csövek természetes elzsírosodási folyamatával főként a régebbi ingatlanoknál érdemes számolni. Ilyenkor meg lehet próbálkozni a womás csatornatisztítással, de vannak helyzetek, amikor kizárólag az érintett csőszakasz cseréje hoz gyógyírt a bajra. A megfelelő szakemberek segítségével megfizethető, garanciális munkavégzés történik, és szükség esetén akár ünnepnapokon is állnak rendelkezésre, ha hirtelen jelentkezik dugulás.

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK