Hogyan segíti a kamerás csatornavizsgálat a prevenciót?

2024. 02. 15.

A megelőzés az élet legtöbb területén egyszerűbb és olcsóbb, mint egy már kialakult problémát orvosolni. Hasonlóképp igaz ez az otthon állapotára, az abban megtalálható rendszerekre. Amikor beüt a baj, akkor a legtöbben kapkodnak, szakember után rohangálnak, vagy egyszerűen megpróbálják magunk helyreállítani az eredeti állapotot. Míg a villanyszereléssel nem érdemes magadnak próbálkozni, addig a duguláselhárítás esetében már más a helyzet.

Az üzletek polcain elképesztő lefolyótisztító választékkal lehet találkozni, s itt még elhiszi az ember, hogy tényleg sikerülhet végre átjárhatóvá tenni a rendszert. A sokadik flakon és több órányi pumpálás után viszont egyre csábítóbb a szakember kihívása. Ilyenkor joggal merül fel az emberben a kérdés, hogy mégis mit lehetett volna tenni a megelőzés érdekében. Amint helyreáll a rendszert, célszerű ténylegesen is tenni a prevencióért. Mutatjuk, mivel!

Kamerás csatornavizsgálat, ami segíti a korai felismerést

A profik által végzett kamerás csatornavizsgálat remek lehetőséget teremt arra, hogy időben felismerhetők legyenek a dugulást okozó helyzetek. Gondoltál már arra, hogy a kerti gyökér-benövés a WC-ből megállás nélkül visszafelé okozó szennyeződéseket okozhat? Elég csak egy nagyobb esőzés, és elöntheti a lakást a szennyvíz. A kamerás csatornavizsgálat segítségével a nagy gyökérzettel rendelkező növények okozta rongálódás jól látható. Hasonló a helyzet a repedésekkel, a lerakódásokkal, amelyek ellen természetesen van megoldás. A womás mosás, az érintett csőszakasz cseréje, vagy a mechanikus tisztítás egyaránt szóba jöhetnek.

Használt ingatlan vásárlása? Ne feledkezz meg a lefolyókról!

Ahogy a szanitereket kitisztítod, esetleg kicseréled a használt ingatlanba történő beköltözéskor, úgy érdemes hangsúlyt helyezni a rendszer átvizsgálására is. Sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad, ha a kamerás csatornavizsgálat kínálta lehetőségeket hívod segítségül. Vannak szakemberek, akik akár hétvégén vagy munkaidőn túl is állnak rendelkezésre. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a lefolyótisztításhoz néha forró víz is elegendő lehet, de a lefolyótisztító készítmények szintén jó szolgálatot tesznek preventív céllal. Ne feledkezz meg arról sem, hogy szaniterhasználati szokásaid befolyásolják a rendszer állapotát és a prevencióra, helyreállításra fordítandó összeg nagyságát.

Archívum

Telefon:

+36 70 7755 190

E-mail:

info@dugulaselharitast.hu
Duguláselhárítás logo

ADATVÉDELMI

BLOG

ÁRAK