Professzionális duguláselhárítás kamerás csatornavizsgálat után

Professzionális duguláselhárítás kamerás csatornavizsgálat után

Nem folyik le. Hiába pumpálod, mégsem. Sőt! Egyre fentebb jön? A helyzet sokaknak ismerős lehet. A csapok, szaniterek, és persze a toalett dugulása azonnal feszültséget okoz. A hiba abban van, hogy ezek nélkülözhetetlenek az ingatlan kényelmes használatához. Ha kiesik a fürdőkád, a toalett, vagy a konyhai lefolyó, akkor bizony azonnali segítségre van szükség. A lelkes laikusok gyakran azt hiszik, hogy a házi csőgörénnyel és a literszámra a rendszerbe öntözött lefolyótisztítókkal gyorsan a dolog végére lehet járni. Ha azonban így lenne, akkor a professzionális duguláselhárításnak nem volna létjogosultsága.

Mikor hívjunk szakembert?

A kérdés jogos. Lehet, hogy a következő lefolyótisztító hozza majd a várt hatást? Ha még pumpáljuk egy kicsit, talán mégsem kell a szakember által kért munkadíjat kifizetni majd? A házilagos duguláselhárítás leggyakoribb oka a költséghatékonyságra törekvés. A rohanó mindennapokban egyébként sem hiányzik senkinek, hogy a duguláselhárítással foglalkozóval is egyeztetni kelljen. A tények viszont makacs dolgok, és célszerű középpontba helyezni azokat. Ha már egy órája bajlódsz, és a helyzet kicsit sem javult, akkor célszerű mihamarabb a lakóhelyeden tevékenykedő profit hívni.

Költségegyeztetés előre

A területükön profinak számítók már a felmerülő probléma jellegéből sejtik, hogy mivel lehet a gond, és mennyiért lehetséges annak megszüntetése. Természetesen, mint oly sok esetben, itt is csak a helyszínen derül ki, hogy valójában működőképes-e a használt módszer. A kamerás csatornavizsgálatot sokan alkalmazzák, méghozzá éppen azért, hogy fény derüljön arra, hol és milyen jellegű dugulásról van szó. Javarészt így lehet felismerni a gyökér-benövést, vagy esetleg egy-egy kisebb repedést, ami majd a későbbiekben okozhat gondot. Az árszínvonalból már látni lehet, hogy milyen kiadásokra lehet számítani. Még ilyenkor is mondhatod, hogy mégsem kéred a szolgáltatást. Persze a kérdés az, hogy ha eddig nem sikerült házilag megszüntetni a bajt, akkor ezt követően vajon mennyi az esély rá.

Kamerás csatornavizsgálat: fokozott hatékonyságra tervezve

A profi kezekben a kamerás csatornavizsgálathoz alkalmazott száloptikás eszköz megmutatja, milyen állapotban van a rendszer. Nemcsak prevenció, hanem helyreállítás során is kiváló eredményességgel, célirányosan sikerülhet belőni, hogy hol van a dugulás, mennyire súlyos az, és milyen módszerrel lehetséges a leginkább megszüntetni. A womás csatornatisztítás bármikor remek szolgálatot tesz, de a csőgörény kínálta lehetőségekben is megéri gondolkodni. Jó hír, hogy az esetek nagy részében bontás nélkül helyreállítható a rendszer optimális működése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük